Komentara: 3
Pregleda: 2737
Foto

"Osmeh u kutiji" za nečije lepše praznike

13.12.2021. u 15:46h
Izvor: TV Subotica
Sa željom da predstojeće praznike ulepšaju deci iz socijalno ugroženih porodica, učenici, roditelji i nastavnici OŠ "10. oktobar" i ove godine organizovali su se i sakupili dvestotinjak paketića koje su predali Crvenom krstu.
"Osmeh u kutiji" za nečije lepše praznike

Humanitarna akcija "Osmeh u kutiji" u školi "10. oktobar" organizovana je po 10. put, a skupljalo se sve, od odeće i obuće, do igračaka, knjiga i školskog pribora. Našle su se tu i nove i polovne stvari, lepo upakovane da nekom ulepšaju božićne i novogodišnje praznike.

- Mislim da je akcija baš super i da je lepo davati drugima kojima je potrebno. To svi treba da radimo i izuzetno je važno da gledamo one koji imaju manje od nas i da im pomažemo kad je potrebno - kazala je učenica Dunja Mokan.

- Svako je od kuće doneo garderobu koja mu ne treba ili stare igračke koje više ne koristi i ukrasan papir, da bi poklon bio lepši - objasnio je učenik Vukašin Ilić.

- Sad će praznici i cilj ovoga je da dobiju poklone deca, da se obraduju, da im ulepšamo praznike i svake godine pakujemo poklone - rekla je učenica Divna Peković.

"Osmeh u kutiji" za nečije lepše praznikeU akciju "Osmeh u kutiji" tradicionalno se uključi čitava škola, sakupljanje počinje još u septembru, a iz godine u godinu uspevaju da naprave preko 200 paketa.

- Veoma sam ponosna na to što čuvamo u sebi i negujemo i prenosimo na decu osobine kao što su pružiti ruku, pomoći, darovati, primetiti jedan drugoga, jer mislim da su to sve osobine koje naše društvo, naše živote i našu sadašnjost, kao i našu budućnost mogu učini lepšim - poručila je Melinda Đurić Kiš, direktorka OŠ "10. oktobar".

"Osmeh u kutiji" za nečije lepše praznikeSložnom akcijom, paketi su potom predati Crvenom krstu, čiji će se zaposleni i volonteri postarati da pokloni stignu do one dece kojoj su najpotrebniji. Svaka pomoć dobro dođe, poručuju iz gradske organizacije, jer je samo ove godine broj dece korisnika Narodne kuhinje povećan sa 235 na 263.

- Pored tog programa, tu su još i mnoge porodice sa velikim brojem dece koje su uključene u druga socijalna davanja u kojima učestvuje Crveni krst, tako da smo zahvalni školi "10. oktobar" i svima onima koji su učestvovali u ovoj akciji. Svaki paketić će mnogo značiti, da bi svi ovi predstojeći praznici dobili na značaju i da bismo tim putem mogli da obradujemo decu koja koriste sve usluge koje Crveni krst pruža - rekao je Miodrag Varo, stručni saradnik Crvenog krsta.

"Osmeh u kutiji" za nečije lepše praznikePlan je da paketi stignu do dece najkasnije do 25. decembra, a iz Crvenog krsta se nadaju da će ih biti puno više, jer se očekuje još donacija.

Izvor: TV Subotica
Predaja paketića u okviru akcije "Osmeh u kutiji" Predaja paketića u okviru akcije "Osmeh u kutiji" Predaja paketića u okviru akcije "Osmeh u kutiji" Predaja paketića u okviru akcije "Osmeh u kutiji" Predaja paketića u okviru akcije "Osmeh u kutiji" Predaja paketića u okviru akcije "Osmeh u kutiji" Predaja paketića u okviru akcije "Osmeh u kutiji" Predaja paketića u okviru akcije "Osmeh u kutiji"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2737

Povezana vest

Povezane teme

crveni krst

osnovna škola 10. oktobar

novogodišnji paketići

OŠ 10. oktobar

crveni krst subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.