Komentara: 7
Pregleda: 7056

OŠ "Matko Vuković"-Škola bez nasilja

09.12.2011. u 17:30h
Izvor: RTV Yueco
OŠ "Matko Vuković"-Škola bez nasilja

Osnovna škola “Matko Vuković” je pre dve godine počela da realizuje projekat “Škola bez nasilja” pod pokroviteljstvom UNICEFA. Glavni cilj programa „Škola bez nasilja“ jeste stvaranje bezbedne i podsticajne sredine za učenje, rad i razvoj. U okviru ovog programa nasilje je definisano kao svaki oblik ponašanja koji ima za cilj namerno nanošenje psihičkog ili fizičkog bola drugome. Obuke su prošla deca, roditelji i nastavnici.

Učenici škole “Matko Vuković” kažu da ima vršnjačkog nasilja. Najčešće je fizičko, kao i vređanje i ruganje.

Svečano je otkrivena ploča na zgradi škole koja je karakteriše kao “Školu bez nasilja”. Direktorka škole kaže da nasilja ima, ali mnogo manje nego ranijih godina. Učenici su pripremili i skeč u kome su prisutni trebali da prepoznaju ko su žetve, a ko nasilnici.

Nasilje u školama smanjilo se za 14 odsto - verbalno za 21, a fizičko za 32 odsto. Stručnjaci kažu da je jedan od načina prevencije nasilja dobra i kvalitetno organiozovana nastava na časovima, ali i da decu treba motivisati da se bave vannastavnim aktivnostima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 7056
Povezane teme

škola bez nasilja

OŠ Matko Vuković

unicef

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.