Komentara: 9
Pregleda: 2322

Organizacija regate dovedena u pitanje

12.03.2015. u 17:16h
Izvor: RTV
Subotički Jedriličarski klub Reful saopštio je da je održavanje planiranih manifestacija u organizaciji tog kluba dovedeno u pitanje zbog toga što Reful nije dobio nikakva sredstva od grada prilikom njihove raspodele za ovu godinu.
Organizacija regate dovedena u pitanje

U tom klubu su ocenili da pri odlučivanju o raspodeli sredstava namenjenjih sportskim klubovima, grad nije uzeo sve činioce u obzir, a u Programu razvoja sporta u Subotici Reful se nije našao na spisku klubova sa učešćem na višim rangovima takmičenja, iako je učestvovao i na evropskom prvenstvu i dobio nagradu sportsku nagradu Lajosa Vermeša.

"JK Reful će ipak pokušati da realizuje manifestacije, nadamo se uz naknadnu podršku grada, skromnih sopstvenih sredstava ili iz nekih drugih fondova", piše u saopštenju.

U subotičkom Jedriličarskom klubu su istakli i da su prošle godine sa minimalnim sredstvima iz gradskog budžeta uspešno organizovali dve regate, na kojima je bilo i po 100 učesnika, te da su učestvovali na državnim prvenstvima i međunarodnim takmičenjima, na kojima su osvajali medanje. U saopštenju se dodaje da je, nakon više godina pauze, taj klub doveo na Palić jedriličare iz cele zemlje na pripreme.

"Od osnivanja JK Reful, svojim radom konstantno doprinosi povećanju broja jedrilica i regata na Palićkom jezeru, jednom rečju, aktivno doprinosi pretvaranju Palićkog jezera u regionalni nautički centar", poručili su iz JK Reful.

U ovoj godini, dodali su, planirana je organizacija "Reful kluba", regate "Palićka jedra", Plivačkog maratona i jedriličarskih kampova, kao i učešće u manifestacijama koje imaju za cilj očuvanje ekosistema i promociju jezera Palić.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 9
Pregleda: 2322

Povezana vest

Povezane teme

sport subotica

regata palić

sport

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.