Komentara: 13
Pregleda: 3470
Foto

Opuštanje uz zvuke gonga u Gerontološkom centru

23.01.2020. u 13:31h > 16:19
Izvor: TV Subotica
Korisnici Gerontološkog centra prvi su u našoj zemlji koji u domovima za najstarije sugrađane imaju priliku da koriste blagodeti gong terapije – zvučnih tretmana koji uspostavljaju ravnotežu tela, uma i duha.
Opuštanje uz zvuke gonga u Gerontološkom centru

Stanari Doma „Dudova šuma“, ali i zaposleni u Gerontološkom centru, danas su mogli da osete i da se opuste uz zvuke i vibracije planetarnih gognova.

Terapija je počela pre mesec dan i održava se najmanje jednom nedeljno, a prema rečima direktora Gerontološkog centra, Nenada Ivaniševića, namera je gong terapija postane obavezan vid radno-okupacione terapije u Domu.

Opuštanje uz zvuke gonga u Gerontološkom centru

- Terapije su namenjene poboljšanju zdravstvenog stanja korisnika ali i radnika. Mi smo prva ustanova na Balkanu koja uvodi ovo u obavezan vid terapije – poručuje Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. - Pripremamo istraživanje čiji će rezultati biti predstavljeni i na Nacionalnom kongresu u Hrvatskoj.

Gong terapije drži Milica Sivić, jedna od dva sertifikovana gong mastera u Srbiji. Po njenim rečima ovo zvučna metoda poboljšava kvalitet života i zdravlja i namenjena je svima bez obzira na godine. Samo jedan sat terapije zamenjuje osam sati sna.

Opuštanje uz zvuke gonga u Gerontološkom centru

-Delotvorna za harmonizaciju, ravnotežu, balans, rastvara se napetost i blokada u telu. Kombinacijom određenih tehnika disanja u kombinaciji sa zvucima planetarnih gongova pomognemo telu da dođe u stanje ravnoteže. Naša stresna svakodnevnica je veoma zastupljena a  zvučna terapija nam pomaže da naučimo da reagujemo u izazovnim situacijama – objašnjava Milica Sivić. - Korisnici  popunjavaju anktetu gde merimo stres na početku terapije a to ćemo uraditi i na kraju, i verujem da ćemo imati sjajne rezultate.  

Socijana radnica Merima Trajković Tikvicki kaže da joj izuzetno prija i da je uspela da otkloni bolove koje je imala.

Opuštanje uz zvuke gonga u Gerontološkom centru

Izvor: TV Subotica
Gong terapija u Gerontološkom klubu "Dudova šuma" Gong terapija u Gerontološkom klubu "Dudova šuma" Gong terapija u Gerontološkom klubu "Dudova šuma" Gong terapija u Gerontološkom klubu "Dudova šuma" Gong terapija u Gerontološkom klubu "Dudova šuma" Gong terapija u Gerontološkom klubu "Dudova šuma" Gong terapija u Gerontološkom klubu "Dudova šuma" Gong terapija u Gerontološkom klubu "Dudova šuma"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 3470
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.