• Pregleda: 2926

Optužbe na račun YU Eco televizije od strane HNV-a

Optužbe na račun YU Eco televizije od strane HNV-a

Odbor za praćenje povreda nacionalno-manjinskih prava Hrvata u Srbiji uputio je saoštenje za javnost u kojem izražava nezadovoljstvo načinom na koji je rtv yu eco juče izveštavala sa konferencije za novinare u Hrvatskom nacionalnom vijeću.

U dopisu koji potpisuje Tomislav Žigmanov yu eco televizija se optužuje da o Hrvatima izveštava jednostrano i kao primer se navodi to što novinari naše kuće sa pomenute press konferencije nisu izveštavali samo prenoseći informacije bez kritičkog razmišljanja. U dopisu se takodje naglašava da je uobičajena praksa u subotičkim, kako se tvrdi, profesionalnim medijima da konferencije za novinare služe samo za izveštavanje i prenošenje informacija.

Odbor za praćenje povreda manjinskih prava je takodje zabrinut jer je u okviru istog priloga emitovan i stav Bunjevačkog nacionalnog saveta jer kako potpisnik dopisa, Tomislav Žigmanov, tvrdi i zaključuje, takva praksa je nedopustiva i ne primenjuje se u drugim slučajevima.

Ovaj odbor će o svemu obavestiti Savet radiodifuzne agencije i Međuvladin mešoviti odbor za manjine Republike Srbije i republike Hrvatske.

Povezana vest: YU Eco: Pritisak na slobodu medija

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
gile Odgovori
KAKO STE JADNI,PA TO JE NEVEROVATNO,PRVO STE OTISLI KOD IVANA IVANOVICA PA KAD VAS JE NAPUSIO SAD CETE OVDE DA PROSIPATE MOZAK,PODRZAVAM YU ECO TV I NEKA NASTAVE TAKO,SAMO SAD NEK OPLETU PO NJIMA TRI PUTA JACE,ILI MOZDA JOS BOLJE,DA SE VISE NI JEDNA TV I RADIO NE POJAVI KOD NJIH NA TIM "KONFERENCIJAMA"ITD,NEK PRICAJU U VAZDUH,JER NAS I ONAKO NEZANIMAJU NJIHOVE BUDALASTINE.
POZDRAV OD SRBINA SUBOTICANINA
Branimir Palić Odgovori
Na žalost gospoda Žigmanov i Bačić počinju da preteruju u odbrani interesa Hrvata u Vojvodini.Najviše nas brane kada nas niko ne napada a onda je jasno da time žele skrenuti pažnju na sebe.Ne treba veštački remetiti odnose nakon svega što se dogadjalo na ovim prostorima.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.