Komentara: 2
Pregleda: 3271

Optužbe na račun YU Eco televizije od strane HNV-a

26.07.2011. u 20:47h
Izvor: RTV Yueco
Optužbe na račun YU Eco televizije od strane HNV-a

Odbor za praćenje povreda nacionalno-manjinskih prava Hrvata u Srbiji uputio je saoštenje za javnost u kojem izražava nezadovoljstvo načinom na koji je rtv yu eco juče izveštavala sa konferencije za novinare u Hrvatskom nacionalnom vijeću.

U dopisu koji potpisuje Tomislav Žigmanov yu eco televizija se optužuje da o Hrvatima izveštava jednostrano i kao primer se navodi to što novinari naše kuće sa pomenute press konferencije nisu izveštavali samo prenoseći informacije bez kritičkog razmišljanja. U dopisu se takodje naglašava da je uobičajena praksa u subotičkim, kako se tvrdi, profesionalnim medijima da konferencije za novinare služe samo za izveštavanje i prenošenje informacija.

Odbor za praćenje povreda manjinskih prava je takodje zabrinut jer je u okviru istog priloga emitovan i stav Bunjevačkog nacionalnog saveta jer kako potpisnik dopisa, Tomislav Žigmanov, tvrdi i zaključuje, takva praksa je nedopustiva i ne primenjuje se u drugim slučajevima.

Ovaj odbor će o svemu obavestiti Savet radiodifuzne agencije i Međuvladin mešoviti odbor za manjine Republike Srbije i republike Hrvatske.

Povezana vest: YU Eco: Pritisak na slobodu medija

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3271
Povezane teme

hrvatsko nacionalno veće

yu eco

hnv

yueco televizija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.