Komentara: 35
Pregleda: 11571
Foto

Opšta bolnica proslavila 178 godina rada

01.10.2019. u 16:29h
Izvor: Subotica.com
Opšta bolnica proslavila 178 godina rada

Opšta bolnica u Subotici obeležila je danas 178 godina postojanja i rada. U proslavu značajnog datuma Opšta bolnica ulazi sa značajnim rezultatima, vrednim ulaganjima u opremu i planovima za kompletnu rekonstrukciju.

- Ovih 178 godina koji nas sve obavezuje da nastavimo da radimo  predano kao do sada, da unapređujemo svoja znanja i veštine, uspešnije koristimo nov opremu koju nabavljamo i pružimo pacijentima što kvalitetnije uslove za lečenje. Obavljeno je  13 hiljada operacija, 1.300 porođaja, 240 hiljada ambulantnih pregleda a to ne bi bilo moguće bez timskog rada, a izdvojio bih odeljenje ortopedije, gde zahvaljujući novoj opremi i lekarima nema više liste čekanja, oftamologije, gde smo nasledili listu čekanja od tri godine, a očekujemo da tokom ove i sledeće godine ona bude prošlost, zatim onkologije, gde se radi sa najtežim pacijentima, pulmologije, hitan prijem, kardiologije... – istakao je dr Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice. – Imamo sreću da radimo u vreme značajnih ulaganja Vlade Srbije u zdravstvo, a zahvaljujući tome u Opštu bolnicu je u protekle dve godine uloženo 230 miliona dinara u vidu najkvalitetnije opreme.

Opšta bolnica proslavila 178 godina rada

Bolnicu očekuje kompletna rekonstrukcija u koju će Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije uložiti 25-30 miliona evra.

- Projekat za kompletnu rekonstrukciju Opšte bolnice, koja podrazumeva 35.000 kvadrata bolničkih prostorija i šest hektara dvorišnog prostora, je završen i nalazi se u Kancelariji za javna ulaganja. Projekat je pratio proces uknjižavanja određenih objekata, koji pravovremeno nisu bili katastraski upisani  - objašnjava dr Puškar. – Očekujemo odobravanje sredstava za rekonstrukciju i tender za odabir izvođača radova. Rekonstrukciju će pratiti nabavka nove opreme. Taj prostor biće u rangu svih svetski razvijenih bolnica, sa dvokrevetnim sobama, sobama sa kupatilima, namenskim prostorijama, novim adaptiranim hirurškim salama, lifotvima kojih će biti osam... Rekonstrukcija će se obavljati u etapama i nijednog trenutka ne može da ugrozi funkcionisanje bolnice. Kako budemo radili određeni segment, u drugom ćemo povećati kapacitete, te ni hirurgija, ni operacione sale, ni ginekologija i porođaji neće biti  zastavljenin nijednog trenutka. Pred nama je veliki zadatak, ali dobrom organizacijom i radom sam siguran da ćemo to prevazići.

Opšta bolnica proslavila 178 godina rada

Opšta bolnica proslavila 178 godina rada

Grad Subotica podržava rad Opšte bolnice a podrška će se nastaviti i ubuduće.

- Zahvaljujem se na posvećenosti svih zaposlenih u Opštoj bolnici, kako rukovodstvu, tako i medicinskim sestrama i tehničarima koji svakodnevno vode brigu o našim sugrađanima. Subotička bolnica odavno zaslužuje ovakav tretman kada je reč o ulaganjima, koja su u proteklih nekoliko godina izuzetno značajna, kao što je na primer angio sala koja pomaže građanima u najkritičnijim situacijama – ističe zamenica gradonačelnika Timea Horvat.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Dana bolnice Obeležavanje Dana bolnice Obeležavanje Dana bolnice Obeležavanje Dana bolnice Obeležavanje Dana bolnice Obeležavanje Dana bolnice Obeležavanje Dana bolnice Obeležavanje Dana bolnice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 35
Pregleda: 11571
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

timea horvat

slobodan puškar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.