• Pregleda: 9206

Opšta bolnica proslavila 178 godina rada

Opšta bolnica proslavila 178 godina rada

Opšta bolnica u Subotici obeležila je danas 178 godina postojanja i rada. U proslavu značajnog datuma Opšta bolnica ulazi sa značajnim rezultatima, vrednim ulaganjima u opremu i planovima za kompletnu rekonstrukciju.

- Ovih 178 godina koji nas sve obavezuje da nastavimo da radimo  predano kao do sada, da unapređujemo svoja znanja i veštine, uspešnije koristimo nov opremu koju nabavljamo i pružimo pacijentima što kvalitetnije uslove za lečenje. Obavljeno je  13 hiljada operacija, 1.300 porođaja, 240 hiljada ambulantnih pregleda a to ne bi bilo moguće bez timskog rada, a izdvojio bih odeljenje ortopedije, gde zahvaljujući novoj opremi i lekarima nema više liste čekanja, oftamologije, gde smo nasledili listu čekanja od tri godine, a očekujemo da tokom ove i sledeće godine ona bude prošlost, zatim onkologije, gde se radi sa najtežim pacijentima, pulmologije, hitan prijem, kardiologije... – istakao je dr Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice. – Imamo sreću da radimo u vreme značajnih ulaganja Vlade Srbije u zdravstvo, a zahvaljujući tome u Opštu bolnicu je u protekle dve godine uloženo 230 miliona dinara u vidu najkvalitetnije opreme.

Bolnicu očekuje kompletna rekonstrukcija u koju će Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije uložiti 25-30 miliona evra.

- Projekat za kompletnu rekonstrukciju Opšte bolnice, koja podrazumeva 35.000 kvadrata bolničkih prostorija i šest hektara dvorišnog prostora, je završen i nalazi se u Kancelariji za javna ulaganja. Projekat je pratio proces uknjižavanja određenih objekata, koji pravovremeno nisu bili katastraski upisani  - objašnjava dr Puškar. – Očekujemo odobravanje sredstava za rekonstrukciju i tender za odabir izvođača radova. Rekonstrukciju će pratiti nabavka nove opreme. Taj prostor biće u rangu svih svetski razvijenih bolnica, sa dvokrevetnim sobama, sobama sa kupatilima, namenskim prostorijama, novim adaptiranim hirurškim salama, lifotvima kojih će biti osam... Rekonstrukcija će se obavljati u etapama i nijednog trenutka ne može da ugrozi funkcionisanje bolnice. Kako budemo radili određeni segment, u drugom ćemo povećati kapacitete, te ni hirurgija, ni operacione sale, ni ginekologija i porođaji neće biti  zastavljenin nijednog trenutka. Pred nama je veliki zadatak, ali dobrom organizacijom i radom sam siguran da ćemo to prevazići.

Grad Subotica podržava rad Opšte bolnice a podrška će se nastaviti i ubuduće.

- Zahvaljujem se na posvećenosti svih zaposlenih u Opštoj bolnici, kako rukovodstvu, tako i medicinskim sestrama i tehničarima koji svakodnevno vode brigu o našim sugrađanima. Subotička bolnica odavno zaslužuje ovakav tretman kada je reč o ulaganjima, koja su u proteklih nekoliko godina izuzetno značajna, kao što je na primer angio sala koja pomaže građanima u najkritičnijim situacijama – ističe zamenica gradonačelnika Timea Horvat.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

35
Su Odgovori
Samo da se ne čeka dugo kod specijalista jer nijedna bolest nije za čekanje. Neko je u mogućnosti da ode privatno ali većina nas ne može.
kojot
Ако у року од 30 дане не добијете термин за преглед можете код приватника о трошку фонда.
SU
Kojot, hvala, to nisam znao. Ko potpisuje taj papir za refundiranje?
kojot
Само тражите да вам дају написмено да нису у могућности да вам дају термин и ништа вам више није потребно. Са том потврдом у фонд...
Nina Odgovori
Lepo je to istorijsko opstajanje naše Opšte bolnice, ali je ružno što isti lekari danas iz Opšte bolnice ,,dočekaju" pacijente u svojim privatnim ordinacijam!

A ta dobro isplanirana etapna rekonstrukcija objekta me posebno brine, jer može prouzrokovati etapno odlivanje obezbeđenih miliona u ,,zalutale" džepove kako bi se dobilo na vremenu za iznenadno obrazloženje da para više nema i da se radovi odlažu do daljeg tj - nikad!
NN Odgovori
Dovoljno je primetiti da vam najbolji lekari nisu u prvim redovima, a nekih čak nema ni na slikama. Toliko o vašem kredibilitetu
Jelena
Boze, koliko ste plitki.
NN
@ jelena. Samo kad nisam "dubok" poput vas. Ostalo mi je nebitno
jozo bubnjar Odgovori
Bolinica?! Ovo je bila bolnica pre 30-ak godina ali protwklih 30 godina, izvinjavam se na grubosti, ta institucija je obicna produznica pogrebnih preduzeca... Bitno da se kod doktora ceka mesecima, godinama a kada kod istih odete privatno rukuju se, pricaju vam bajke, ma drugari smo kao da svaki dan idemo na kafu... Najnemoralnija sorta (ne)ljudi... Politicari bar ne kriju ko su i sta su... Fuuj.
Istina... Odgovori
Zdravlje nije u tzv. zvaničnoj medicini nego u prirodi ali od nje monopolisti na otrove nemaju korist.
Opalac
A vakcine su najvece zlo, jel da?
Lozika Odgovori
A, imaju šta i da slave!!! Nema ni lekara, ni sestara, a i ti koji rade, Bože me sakloni
Jelena
A vi ste po struci?!
LALA
JELENA,nije bitno sta je gospodin po struci...Pola bolnice radi tako sto su im mamice,tatice,vezice,politika,resili posao,a oni veze s vezom nemaju,samo primaju platu.
Dux Odgovori
Opreme ima ali lekara i osoblja sve manje i manje ali to je OK da bi se zaposlio ok imas diplomu ali ako nemas člansku kartu hvala lepo ne treba članska karta se izgleda pokazuje pre diplome .... sretna vam godisnjica ako je to uopste nekome i bitno
Marija
Nema ni opreme ni reagenasa uvek dosta, DEXA neradi vec dugo a nezna se ni kada ce a uput o trosku fonda, TOJE VIC GODINE:
DUX
Znam ...sta vredi oprema bez reagenasa ili slicnih stvari koje su potrebne za rad ,neki delovi bolnice izgledaju kao da je pokosila variola vera ...stvarnost jedno a ova piskaranja i pojavljivanje u medijima drugo mnogo lepo i bajkovito ipak smo mi ekonomski tigar kako kazu
INDIJANAC Odgovori
Kako ih je sve lepo postrojio za vreme rada, kao u vojsci.
A pacijenti verovatno čekaju dotle u čekaonicama kao budale.
Deluje mi kao da niko ne sme ništa ni da bekne.
sofi
Ovom narodu nikad udovoljiti. Jedan pita gde su najbolji lekari, a drugi kritikuje što zbog ove proslave pacijenti verovatno čekaju duže nego što bi trebalo.
kojot Odgovori
Sve je isto kao i pre 178godina.
Marija
NIJE ISTO: TADA JE BILA CISTIJA ;Pored strucni i pozrtvovani lekara bile su i med, sestre bolnicarke i SPREMACICE: A sada prljavstina u svakom cosku kao da i u cekaonici zeleznicke stanice,Alise to valjda tako ide u sretnu sutrasnjicu.
pista Odgovori
Ova bolnica se gradila sedamdesetih godina proslog veka od nasih para tako da ima cirka ajd 50 godina. Druga je stvar sto u Subotici postoji bolnicko lecenje i zbrinjavanje blizu 200 godina... nemojte mesati zabe i babe.
nik Odgovori
Bože koliko tužnih i nestručnih ljudi koji žele da odu..
sofi
Da čujemo za čega si ti stručan.
NN
@ sofi Ti si izgleda stručnjak za botovanje
Miroslav Odgovori
Čiji su ovo kadrovi ? Žuti, Dinkićevi, naprednjački, Koštunicini... poznati su kao "višepartijski orijentisani".
Slobodan Odgovori
Ovi likovi svirace orgulje zivi bili pa videli i bice zapamceni u istoriji bolnice kao nikada do sada.Ovo je za bolnicu i Suboticane gore od kuge
sofi Odgovori
@NN
Ja nisam govorio o mojoj stručnosti niti o tvojoj, zbog čega se onda mešaš. Znam samo jedno da su isti ti "nestručnjaci" spasili život i meni i mojoj supruzi i pomogli nam da odgajimo troje predivne dece i da uživamo u unucima. Ti "nestručnjaci" su i dalje u subotičkoj bolnici ili su u penziji i nisu nigde otišli na dobrobit svih nas. Da li sam zbog toga možda bot. Po tebi je izgleda svako ko se ne slaže sa tobom bot.
DUX
To sto pricate je bilo pre dolaska vladajuce sekte sada je mnogo drugacije
Opalac
A sta cemo sa onima koje su svojom strucnoscu ubili?
LALA
Vi ste onda 1 od 1000...CESTITAM VAM!
NN Odgovori
Bolnica je raspad sistema ne daj boze nikome ono je cista zaraza odes za jedno a zarazis se sa jos 100 bolesti. Slike treba da stoje sa Pulmologije i sa Hirurgije da narod vidi sta je bolnica a ne da se slika u jedinoj okrecenoj prostoriji. Odeljenje za VTO se otvara punih 5 godina a oni se bacaju svake godine sa rekonstrukcijom i donacijom. Laz, laz i cista laz. Prestanite svake godine najavljivati rekonstrukciju kad to uradite onda objavite mozda Vas i pohvalim za jedno 20 godina kad se to desi. Bolica nije rekonstruisana od kad je izgradjena i izgleda kao 200 godina stara. Sram Vas bilo za bolnicu. Samo sto doktore ne vodimo sa sobom a i to smo poceli odes privatno za bilo sta pa i za operaciju i onda u bolnicu. Sramota
NN
Ne znam ko si ti rode, ali nemoj da me brukaš nepismenošću...
sofi Odgovori
@Dux
Ne, bilo je to 2013.
DUX
Znaci ako sam dobro shvatio troje dece i uzivanje u unucima sve to od 2013 ? Nije ni tada bas sjajno bilo ali je mnogo mnogo drugacije sada
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.