Komentara: 17
Pregleda: 7403
Foto

Opšta bolnica obeležila 179 godina postojanja

01.10.2020. u 15:05h > 16:45
Izvor: Subotica.com
Opšta bolnica obeležila 179 godina postojanja

Opšta bolnica u Subotici obeležava 179. godinu postojanja i rada. Godišnjica vredna velikog poštovanja obeležava se u skladu sa preporučenim epidemiološkim merama, ali sa velikim planovima za napredak i razvoj najvažnije zdravstvene ustanove u ovom delu Vojvodine.

- Od januara 2017. godine do kraja avgusta ove godine sa sva tri nivoa vlasti u nabavku medicinske opreme uloženo je više od 200 miliona dinara. U januaru 2018. godine otvorena je Angio sala u čije opremanje je uloženo više od 70 miliona dinara, u februaru 2019. u Odeljenju radiologije instaliran je skener najsavremenije generacije u koji je uloženo 45 miliona dinara, a u februaru ove godine otvoren je Centra za vantelesnu oplodnju u čije opremanje je uloženo 300 hiljada evra – podsetio je gradonačelnik Stevan Bakić, zahvalivši se svim zaposlenima na predanom radu, zalaganju i svakodnevnoj borbi za zdravlje svih naših sugrađana. – Vlada Republike Srbije, Pokrajinska vlada i lokalna samouprava nastaviće da ulažu u opremu za što kvalitetniji rad, a u planu je i kompletna rekonstrukcija Opšte bolnice. Sve zaposlene molim i poručujem da ne slušaju ulicu i pojedince koje Opštu bolnicu tretiraju kao plen i nečiju ostavštinu. Meni je izuzetno stalo do ovog kolektiva i ovo je strateški jako bitna ustanova i neću je se odreći tako lako!

Opšta bolnica obeležila 179 godina postojanja

Tekuću godinu u Opštoj bolnici obeležila je borba sa epidemijom virusa kovid 19, a podsetimo da je nulti pacijent dijagnostifikovan upravo u ovoj ustanovi.

- Na osnovu činjenica i statističkih podataka kojima raspolažemo, sa ponosom mogu da kažem da smo svi zajedno položili najteži ispit sa najvišom ocenom. Pripreme su obavljene još u januaru, formiran je multidisciplinarni tim, obavljena edukacija zaposlenih, pripremljeno formiranje crvenih zona, prostora za obavljanje trijaže, kompletna priprema za reorganizaciju objekata – ističe dr Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice. – U kovid respiratornim ambulantama pregledano je više od 3.500 pacijenata, lečeno je 427 pacijenata, od čega je 42 bilo na intenzivnoj nezi a sedam odsto njih na mehaničkoj ventilaciji. Zahvaljujući naporima države svo vreme smo imali dovoljno lične zaštitne opreme, a dobili smo i dodatne respiratore. Urađeno  je više od 10.000 seroloških i 4.500 PCR testova. U zbrinjavanju pacijanata učestvovalo je 60 lekara, 110 medicinskih sestra i 27 nemedicinskih radnika. Ponosni smo i na to što smo imali manje od 2.5 odsto zaraženih zdravstvenih radnika, što je ispod proseka.

Opšta bolnica obeležila 179 godina postojanjaDr Puškar je dodao i da je protekle četiri godine obeležilo veliko ulaganje, koje premašuje više od 350 miliona dinara.

- Epidemija je zaustavila planiranu kompletnu rekonstrukciju Opšte bolnice, u koju bi trebalo da bude uloženo oko 40 miliona evra sredstava republičke Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. U planu je obnova 35 hiljada kvadrata prostora a naša bolnica će biti jedna od najsavremenijih ustanova u našoj zemlji – najavio je dr Puškar.

Opšta bolnica obeležila 179 godina postojanja

Idejno rešenje rekonstruisane subotičke bolnice

Opšta bolnica obeležila 179 godina postojanja

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje 179 godina Opšte bolnice Subotica Obeležavanje 179 godina Opšte bolnice Subotica Obeležavanje 179 godina Opšte bolnice Subotica Obeležavanje 179 godina Opšte bolnice Subotica Obeležavanje 179 godina Opšte bolnice Subotica Obeležavanje 179 godina Opšte bolnice Subotica Obeležavanje 179 godina Opšte bolnice Subotica Obeležavanje 179 godina Opšte bolnice Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 7403
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

stevan bakić

bolnica subotica

slobodan puškar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.