Komentara: 21
Pregleda: 3348

Opšta bolnica dobila značajnu opremu vrednu preko 12,2 miliona dinara

29.06.2023. u 14:44h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo AP Vojvodine, Opšta bolnica u Subotici nabavila je četiri nova strečera za transport pacijenata u operacionim salama, aparat za ultrazvučnu dijagnostiku premijum klase i sistem za tretman i pripremu vode u laboratoriji.
Opšta bolnica dobila značajnu opremu vrednu preko 12,2 miliona dinara

Za nabavku strečera, izuzetno važne opreme obezbeđeno je 1,23 miliona dinara dinara.

- Nedovoljan broj i zastarelost, a manjim delom i kvarovi ove opreme, nametuli su potrebu za nabavkom modernijih strečera. Nova oprema će obezbediti veću pouzdanost i efikasnost ali i izvestan komfor kako pacijentima tako i osoblju prilikom  prilikom pružanja zdravstvenih usluga – objašnjavaju u Opštoj bolnici.

Značajna i izuzetno vredna tehnička oprema koja će biti na raspolaganju lekarima u OBS je i novi aparat za ultrazvučnu dijagnostiku premijum klase, koji je vredan skoro 10 miliona dinara. Kako ističu iz ove ustanove, ultrazvučna dijagnostika kao primarna procedura je neophodan i bazični vid dijagnostike kojom se unapređuje produktivnost i efikasnost u radu ustanove.

- Imajuću u vidu trenutnu potrebu za brojem ultrazvučnh pregleda, potreba za novim ultrazvučnim aparatom je rastuća kako bi se organizovao optimalan rad Službe za radiološku dijagnostiku. Kvalitet koji se dobija upotrebom novog ultrazvučnog aparata, pokazuje se odmah po puštanju u rad jer se pregledi izvode na znatno višem nivou što će kao rezultat imati veći stepen uspešnosti u pružanju usluga pacijentima - ocenjuju iz ove ustanove primarne zdravstvene zaštite.

Takođe, uz podršku resornog pokrajinskog sekretarijata subotička bolnica obezbedila je novi sistem za tretman i pripremu vode u laboratoriji, vredan milion dinara.

- Laboratorijska dijagnostika je vitalni sistem u Opštoj bolnici Subotica i u funkciji je 24 časa dnevno. Aparati za biohemijske i druge analize koriste isključivo tretiranu vodu. Sistem koji je bio instaliran je zastareo, podložan kvarovima i postao je kapacitativno nedovoljan usled tehnološkog širenja laboratorije – kažu u subotičkoj bolnici. - Novi sistem će obezbediti podizanje produktivnosti centralne laboratorije, pouzdanost u radu, te otklanjanje rizika zastoja u radu, naročito analiza pri hitnim slučajevima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 2 nedelje
Komentara: 21
Pregleda: 3348
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.