Komentara: 24
Pregleda: 8472
Foto

Opšta bolnica dobila novi gastroskop

06.12.2019. u 16:53h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući Fondaciji „Bačka štifung“ i kompanijama „Phiwa“ i „Bama“, te donatorskom koktelu koji je organizovan u hotelu „Galerija“, Opšta bolnica u Subotici dobila je novi gastroskop, vredan 40.000 evra koji omogućuje kvalitetnu i efikasnu dijagnostiku i lečenje pacijenata sa bolestima digestivnog trakta.
Opšta bolnica dobila novi gastroskop

Po rečima Valerije Tot, direktorke hotela „Galerija“, na donatorskim koktelima koji su organizovani proteklih godina skupljena su značajna novčana sredstva pomoći od kojih su kupljeni brojni medicinski aparati.

- Uz naš doprinos od 30.000 evra, odnosno ukupno sa sakupljenih 40.000 evra uspeli smo da nabavimo aparat za bolnicu koji zamenjuje zastareli aparat - rekla je Valerija Tot. - Tradicija božićnog darivanja nastavilja se i ove godine. Deci siromašnih porodica iz Subotice i okolnih naselja biće podeljeni božićni paketići vredni 10.000 evra.

Opšta bolnica dobila novi gastroskop

U poslednje četiri godine na ovaj način subotičkoj Opštoj bolnici donirani su novi digitalni EKG i holter aparat i holter pritiska, čime su smanjene liste čekanja, a opremljena je i mobilnim i stacionarnim rendgenom što je omogućilo bolju, precizniju i efikasniju dijagnostiku.

- Prošle godine smo realizovali projekat za Odeljenje gastroenterologije. Godišnje se na ovom odeljenju izvede preko 3.500 gastroeneteroloških endoskopskih procedura. Sa ovom nabavkom zamenjen je tehnički zastareo aparat star 15 godina - rekao je dr Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice.

U ime Grada Subotice, na donaciji se zahvalila Jasmina Stevanović, sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti, ističući značaj investiranja u zdravstveni sistem čime se i na nivou lokalne zajednice realizuje strateško opredeljenje ulaganja u zdravstvo.

Opšta bolnica dobila novi gastroskop

- Savremena oprema i adaptacija prostora i pojedinih odeljenja proteklih godina jasni su pokazatelj značajne podrške Republičke i Pokrajinske Vlade, ali i Grada subotičkoj Opštoj bolnici. Nije uzalud odlučeno da Opštu bolnicu posle decenija zanemarivanja rekonstruišemo, modernizujemo i opremimo savremenom opremom. Što se tiče obnavljanja medicinske opreme kao i nabavljanja nove opreme, ovo je prilika da se ispred Grada Subotice zahvalim i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo koje u poslednje tri i po godine ulaže značajna sredstva u novu medicinsku opremu - rekla je Jasmina Stevanović. - Samo u 2019. godini za novu opremu u subotičkoj bolnici izdvojeno je oko 100 miliona dinara. Ova sredstva za subotičku bolnicu, kao i sredstva opredeljena za rekonstrukciju bolnica, klinika i domova zdravlja, jesu plod strateškog opredeljenja za ulaganje u zdravstvo svih nivoa vlasti i dokazuju da ono nije samo deklarativno.

U godini pred nama subotičku bolnicu očekuje kompletna rekonstrukcija, u koju će, kako je ranije rečeno, bili uloženo više od 20 miliona evra iz republičke Kancelarije za javna ulaganja.

Izvor: Subotica.com
Konferencija za medije povodom donacije subotičkoj bolnici Konferencija za medije povodom donacije subotičkoj bolnici Konferencija za medije povodom donacije subotičkoj bolnici Konferencija za medije povodom donacije subotičkoj bolnici Konferencija za medije povodom donacije subotičkoj bolnici Konferencija za medije povodom donacije subotičkoj bolnici Konferencija za medije povodom donacije subotičkoj bolnici Konferencija za medije povodom donacije subotičkoj bolnici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 24
Pregleda: 8472
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

hotel galerija

hotel galleria

donacije za subotičku bolnicu

jasmina stevanović

bolnica subotica

slobodan puškar

valerija tot

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.