Komentara: 3
Pregleda: 4564

Opasnost od letnjih infekcija

22.07.2013. u 17:35h
Izvor: RTV Yueco
Iako na visokim letnjim temperaturama, pravo osveženje predstavlja kupanje u bazenu, bazen često može biti i mesto na kome se veoma lako i brzo šire razne infekcije. Infekciji su najižloženije oči, uho, urinarni trakt, ali i koža. Kako bi se zaštitili od infekcija na kupalištima potrebno je otuširati se pre i posle ulaska u vodu, ali i presvući mokri kupaći kostim odmah nakon izlaska iz vode, savetuju lekari.
Opasnost od letnjih infekcija

Iako se na visokim temperaturama, rashlađuju na bazenima, Subotičani sa kojima smo razgovarali do sada nisu imali problema sa infekcijama. Lična higijena i čista voda, prema  njihovom mišljenju, najvažniji  su čuvari od letnjih infekcija.

Dugotrajni boravak u vodi, ronjenje, naročito otvorenih očiju, gutanje vode, visoka temperatura vode, kao  i veliki broj kupača neki su od faktora, koji povećavaju rizik za nastanak infekcija.

Infekcijama su naročito podložna deca i osobe sa oslabljenim imunitetom.

Trudnice bi takođe trebalo da budu pažljive jer i najmanja infekcija može predstavljati opasnost. Kako bi izbegli infekcije, lekari savetuju  tuširanje pre i posle izlaska iz bazena, izbegavanje ronjenja, kao i korišćenje toaleta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4564
Povezane teme

bazeni

bazen prozivka

zatvoreni bazen u subotici

otvoreni bazen

bazen dudova šuma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.