Komentara: 1
Pregleda: 3998

Oni dolaze: Teodora Der, učenica OŠ „Sonja Marinković“ i članica Plivačkog kluba "Spartak"

25.10.2017. u 13:17h
Izvor: Subotica.com
U cilju promovisanja talentovanih i izrazito uspešnih učenika osnovnih i srednjih škola u Subotici, njihovih rezultata i postignuća tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja nastavljamo serijal tekstova posvećenih ovim mladim ljudima koji su privukli pažnju i lep su primer društvu. Naredna priča je o Teodora Der, učenici OŠ "Sonja Marinković" i članici Plivačkog kluba "Spartak".
Oni dolaze: Teodora Der, učenica OŠ „Sonja Marinković“ i članica Plivačkog kluba "Spartak"

Za Teodoru Der, učenicu osmog razreda OŠ „Sonja Marinković“ i članicu Plivačkog kluba „Spartak“, pored učenja, plivanje je neizostavni deo dana. Znajući da se samo vrednim radom stiže do medalja, Teodora istrajno i vredno trenira, a rezultat toga su čak 172 medalje i četiri pehara sa raznih mitinga, takmičenja, državnih i vojvođanskih prvenstava.

- Plivanje sam počela da treniram sa pet godina, prvo zbog sestre jer je ona već trenirala, a onda zavolela ovaj sport.  Sada sam pprinter, plivam 50, 100 i 200 metara kraul i 50 i 100 delfin. Doduše, plivam nekad i duže staze, ali mi ove najbolje idu – u dahu će Teodora.

Kako je vreme prolazilo, stizala su mnogobrojna takmičenja i nizale se medalje, a posebno joj je značajno Državno prvenstvo 2015. godine, sa koga se vratila sa šest zlatnih medalja i peharom za najuspešniju takmičarku.

Oni dolaze: Teodora Der, učenica OŠ „Sonja Marinković“ i članica Plivačkog kluba "Spartak"

- Kao da sam sportski sazrela na tom takmičenju. Mada svakom uspehu se jednako radujem i svaka medalja mi je jednako draga – ističe Teodora. - Međutim, kada ne pobedim osećam se tužno, poraženo, znam da sam dala sve od sebe ali da ipak treba još više da se trudim i ispravim greške. Koliko god takmičenja da prođe, pred svako novo imam dozu pozitivne treme, koja vrlo brzo nestane. Zahvaljujući plivanju naučila sam da uvek verujem u sebe i ne posustajem čak ni kad je najteže. Plivanje nije lak sport i samo radom i trudom se stiže do dobrih rezultata.

Pored plivanja, Teodora se bavi i umetničkim klizanjem, koje joj je takođe velika ljubav čak iz detinjstva.

- U klizanju nisam toliko dobra, ali ga jako volim – dodaje naša sagovornica. - Takođe, klizanje mi mnogo pomaže u plivanju, naročito zbog skokova i odraza. Tako da se tu spaja i lepo i korisno.

Pored najsjanijih sportskih odličja, Teodora je i odličan đak. Uz svakodnevne treninge i obaveze, to nije nimalo jednostavno postići.

Oni dolaze: Teodora Der, učenica OŠ „Sonja Marinković“ i članica Plivačkog kluba "Spartak"

- Teško je sve stići, ne mogu reći da nije. Treniram pre ili posle škole, a učim uveče ili preko dana, zavisi u koju smenu idem. Slobodnog vremena imam uglavnom samo vikendom, kada rado odem sa drugaricama u bioskop – kaže dalje Teodora. - Još ne znam koju ću srednju školu da upišem, ali bih volela da kasnije odem  na plivački koledž u Ameriku. Za to su potrebni dobri rezultati i norme, a do njih se samo vrednim radom može stići.

USPESI

- Školska takmičenja od 1. do 4. razreda – prva mesta
- Republičko takmičenje za učenike 5-6. razreda – drugo mesto
- Republičko takmičenje za učenike 6-7. razreda – drugo mesto
- Olimpijske sportske igre učenika – drugo mesto
- ŠOSOV 2014 – prvo mesto
- Državno prvenstvo 2016. - šest zlatnih medalja
- Takmičenje u Banjaluci sa reprezentacijom Vojvodine – dve srebrne i bronzana medalja
- Takmičenje u Hadmezivašarhelju u Mađarskoj – drugo mesto i isplivana norma na 50 metara kraul za EYOF (Olimpijske igre mladih)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3998
Povezane teme

plivački klub spartak prozivka

oni dolaze

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.