Komentara: 8
Pregleda: 4947
Foto

Oni dolaze: Tara Trifunović, OŠ "Jovan Mikić"

29.10.2019. u 12:57h
Izvor: Subotica.com
Oni dolaze: Tara Trifunović, OŠ "Jovan Mikić"

Od najranijeg detinjstva Tara Trifunović, učenica osmog razreda OŠ „Jovan Mikić“, sanja da postane doktorica, da radi najhumaniji i najodgovorniji posao. Ka ostvarenju svog sna Tara odvažno korača putevima znanja, naročito iz oblasti hemije i biologije, koje su joj u medicini neophodne.

- Od pete godine želim da postanem doktorka i jedva sam dočekala sedmi razred da na časovima biologije počnemo da izučavamo ljudsko telo. Zato mi je odlazak na republičko takmičenje i šesto mesto koje sam tamo osvojila najdraži uspeh – u dahu će Tara. – Zanimljiva mi je i hemija, vrlo lako je učim. Najzanimljiviji su mi ogledi i eksperimenti, koje smo radili u laboratoriji pred takmičenje. Sve što smo čitali u knjigama i reakcije koje smo učili tako sam  mogla da vidim.

Oni dolaze: Tara Trifunović, OŠ "Jovan Mikić"

Tari je, ipak, srpski jezik omiljeni predmet.

- Mama me „uvukla“, jer je ona nastavnica srpskog jezika, a onda sam i sama počela da izučavam. Do prošle godine nisam volela da idem na takmičenja, a sada sam uzbuđena što ću ići, jer nema književnosti i analize tekstova, samo gramatika koju jako volim – dodaje Tara.

Iako već nekoliko godina odlazi na takmičenja, Tara priznaje da nikako da je napusti brzopletost, koja je često košta poena i osvojenih mesta.

- Na svakom takmičenju pogrešim jer ne pazim dobro, kao da se ne skoncentrišem pa pogrešim i ono što znam. Onda budem jako ljuta na sebe. Kada ne znaš nešto onda je uzrok jasan, ali ovako kad znam da znam a pogrešim bude mi baš krivo – iskreno će Tara. – Na primer, uništila sam svoj rad na takmičenju iz srpskog jezika, jer nisam smela da švrljam po papiru, da precrtavam... Nisam ozbiljno shvatila upozorenje i ništa mi nisu priznali. Tada sam bila jako razočarana.

Oni dolaze: Tara Trifunović, OŠ "Jovan Mikić"

I pored silnih petica Tari ostaje vremena za druženje sa drugaricama i za omiljeni hobi – kuvanje i pravljenje kolača.

USPESI

3. razred: učešće  na opštinskom i zonskom takmičenju iz recitovanja

4. razred: pohvala na opštinskom takmičenju iz matematike

6. razred: prvo mesto na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika, prvo mesto na opštinskom i 2. mesto na okružnom takmičenju iz biologije

7. razred: 1. mesto na opštinskom, 2. mesto na okružnom i pohvala na republičkom takmičenju iz srpskog jezika, 2. mesto na opštinskom, 1. mesto na okružnom i pohvala na republičkom takmičenju iz biologije,  2. mesto na opštinskom, 1. mesto na okružnom i pohvala na republičkom takmičenju iz hemije

Oni dolaze: Tara Trifunović, OŠ "Jovan Mikić"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4947
Povezane teme

osnovna škola jovan mikić

oni dolaze

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.