Komentara: 2
Pregleda: 1928

Oni dolaze: Julija Kajari, učenica OŠ "Sečenji Ištvan" i članica Džudo kluba "Spartak"

05.11.2019. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Neodstupajući od osnovnog principa džudoa koji glasi „Popusti da bi pobedio’’, Julija Kajari, učenica sedmog razreda OŠ „Sečenji Ištvan“ i članica JK „Spartak“, do sada je osvojila više od 50 medalja na tatamiju.
Oni dolaze: Julija Kajari, učenica OŠ "Sečenji Ištvan" i članica Džudo kluba "Spartak"

Svestrana, darovita i vesela devojčica svojom pojavom ruši predrasude da su borilački sportovi namenjeni isključivo dečacima.

- Mnogi misle da džudo nije za devojčice, ali to je sport za svakoga“ Bez obzora na godine ili pol, svako može da ga trenira. Ono najvažnije je da nas džudo uči kako da padamo a da ne boli, da se ne povredimo – objašnjava nam Julija Kajari, koja je džudo zavolela zahvaljujući ocu koji je takođe džudista. - Džudo pomaže da se razvijemo fizički i psihički, da nam osnaže refleksi i da ojačamo u svakom smislu reči. Uz to, treneri i celo društvo je sjajno! Sve bih pozvala da dođu, da počnu da uče tehniku, a ako im se svidi da počnu i sa borbama.

Na svoje prvo takmičenje Julija je otišla 2015.godine i osvojila bronzu. Medalje su nastavile da se nižu, te danas ima više od 50 osvojenih na više od 70 takmičenja u zemlji i inostranstvu.

- Najdraži uspeh mi je treće mesto u Segedinu, na takmičenju za evroligu, koje mi je donelo bodove da osvojim trofej u Subotici – ponosno će Julija. - Imam uvek malu tremu pre borbe, ali kada uđem onda se opustim i to više nije trema nego uzbuđenje. Super je osećaj kada pobedim, a kada izgubim bude mi malo krivo i budem tužna, ali uvek ima druga prilika da se to popravi i pobedi.

Pored toga što je talentovana sportistkinja, Julija je i odlikaš i niže sve same petice. Posebno voli matematiku, fiziku, likovno i muzičko, engleski i, naravno, fizičko.

- Učim uglavnom subotom i nedeljom, kada nemam treninge, kao i posle škole kada sam prepodnevna smena. Ne pada mi ništa teško – dodaje Julija.

Uz knjigu i kimono, Julija rado uzima u ruke i bubnjeve i član je sekcije „Ritmix“, sa kojom često nastupa. U okviru školskih aktivnosti učestvuje u likovnoj sekciji,njeni radovi su često na likovnim konkursima, a sa grupnim radom na konkursu Zavoda za javno zdravlje povodom dana bez duvanskog dima osvojila je prvo mesto.

USPESI

2015. - Okinava kup (karate) -zlatna medalja, takmičenje u džudou: Kanjiža; -bronza, Zrenjanin- Vojvodjansko prvenstvo – zlato, Bajmok – zlato, Kanjiža-srebro

  1. - Nagy Koros-srebro, Srbobran -bronza+ diploma, Zrenjanin-bronza, Školsko prvensvo Vojvodine + diploma, Zrenjanin-srebro+ diploma, Niš-olimpijada- VII mesto – Školsko državno prvenstvo, Kanjiža-peto mesto+diploma, Subotica-zlato, Segedin-srebro, Been-bronza, Bajmok -zlato, Ruma-zlato, Beočin – Vojvodjansko prvenstvo,Kikinda-bronza+ diploma, Novi Sad -srebro
  2. - Novi Sad-bronza, Ruma-bronza, Nagy Koros-zlato, Kanjiža-bronza, Segedin-srebro, Subotica - srebro, Beočin - III mesto+diploma, Osijek-srebro, Novi Sad-bronza, Arad-bronza, Ruma; bronza, Srbobran - srebro, Stepanovićevo - III mesto+diploma - Školsko vojvođansko prvenstvo, Zrenjanin-srebro, Kikinda - V mesto – državno školsko prvenstvo, Pančevo-srebro, Beograd; Bronza,Vršac-bronza, Kanjiža - srebro, Kikinda-bronza+diploma, Stepanovićevo - III mesto – Prvenstvo Vojvodine, Subotica –bronza, Zrenjanin - V mesto – državno prvenstvo, Osijek - srebro, Novi Sad - srebro, 

2019. - Ruma - zlato, Srbobran - srebro, Pančevo - bronza, Beograd - srebro, Stepanovićevo - V mesto – Regionalno vojvodjansko prvenstvo, Beograd - VII mesto -Šampionat Srbije, Arad – euro liga I bronza, Segedin - euro liga II bronza, Subotica - euro liga III Pehar, Vinkovci - zlato

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 meseci i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 1928
Povezane teme
oni dolaze
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.