Komentara: 5
Pregleda: 9323
Video
Foto

Oni dolaze: Evelin Lakatoš, učenica Muzičke škole i OŠ „Đuro Salaj“

24.05.2017. u 12:13h
Izvor: Subotica.com
U cilju promovisanja talentovanih i izrazito uspešnih učenika osnovnih i srednjih škola u Subotici, njihovih rezultata i postignuća tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja nastavljamo serijal tekstova posvećenih ovim mladim ljudima koji su privukli pažnju i lep su primer društvu. Naredna priča je o Evelin Lakatoš, učenici Muzičke škole i OŠ "Đuro Salaj".
Oni dolaze: Evelin Lakatoš, učenica Muzičke škole i OŠ „Đuro Salaj“

Violina je za Evelin Lakatoš, učenicu petog razreda OŠ „Đuro Salaj“ i trećeg razreda osnovne Muzičke škole, nekada bila prva i omiljena igračka, a sada je njena najveća ljubav i neizostavni deo života.

Talenat koji je nasledila od dede Mikloša Lakatoša i Ignaca Šena, čuvenih violinista, nadogradila je vrednim i predanim radom, te ne čudi što se sa svakod velikog takmičenja vrati kao pobednica. Tako je nedavno bilo i u Zrenjaninu, gde je pobedila na Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije, u kategoriji mladih violinista.

Oni dolaze: Evelin Lakatoš, učenica Muzičke škole i OŠ „Đuro Salaj“

- Radujem se nagradi. Sa profesorom Milošem Nikolićem vežbala sam dugo i naporno i zato sam još srećnija jer se trud isplatio – kaže Evelin još uvek puna utisaka.

Žiriju i publici predstavila se svirajući dela Komarovskog i Gavote, koji su mnogo zahtevniji nego što to iziskuje njen uzrast. To njoj, međutim, nije predstavljalo nikakav problem. Slično je bilo i na takmičenju „Mali virtouzi“, na koje je otišla sa samo sedam godina i posle samo sedam meseci vežbanja i sa osvojenih 99, od mogućih 100 poena, sve ostavila bez daha.

- Još kao veoma mala, slušajući dede, koji su mi i sada najveći uzori, zavolela sam violinu. Sviram je od sedme godine, a od kako idem na takmičenja dnevno vežbam od dva i po do tri sata – dodaje mala virtuoskinja. - Violina je kraljica instrumenata i daje neprikosnoven zvuk. Nemam omiljenu kompoziciju, jer često dobijam nove zadatke i sve ih predano vežbam i odmah zavolim.

Oni dolaze: Evelin Lakatoš, učenica Muzičke škole i OŠ „Đuro Salaj“

Pored toga što sjajno svira violinu, uprkos brojnim obavezama, Evelin je odličan đak i sa lakoćom savlađuje školsko gradivo.

- Za sada mi ništa ne pada teško, kada ne sviram, onda učim i tako u krug. Moram da zahvalim direktorki škole Mimici Andrić i nastavnicima, koji imaju razumevanja za sva odsustva sa nastave – skromno će Evelin.

Posle završene osnovne, Evelin planira da završi i srednju Muzičku školu u Subotici, a potom da upiše neku od prestižnih akademija u inostranstvu.

- Želim da nastupam na koncertima širom sveta. Još kada sam počela da sviram rekli su mi da je najvažnije da što više vežbam i ja taj savet uvek slušam. Znam da samo taj put vodi ka uspehu i zato ne želim da skrenem sa njega – šarmantno će mala, graciozna violinistkinja, o kojoj će se tek čuti.

Oni dolaze: Evelin Lakatoš, učenica Muzičke škole i OŠ „Đuro Salaj“

USPESI

  • 2013. - Takmičenje „Mali virtuozi“ Beograd – prvo mesto
  • 2016. - Međunarodni festival gudača Sremska Mitrovica – drugo mesto  
  • 2017. - Takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije – prvo mesto

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 9323
Povezane teme

muzička škola

oš đuro salaj

miloš nikolić

osnovna škola đuro salaj

oni dolaze

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.