Komentara: 2
Pregleda: 3578

Oni dolaze: Dunja Tomić, Ekonomska škola „Bosa Milićević“

26.07.2018. u 13:44h
Izvor: Subotica.com
Oni dolaze: Dunja Tomić, Ekonomska škola „Bosa Milićević“

Dunja Tomić, od septembra učenica četvrtog razreda Ekonomske škole „Bosa Milićević“, jedan je od primera da sjajni đaci ne idu samo u gimnazije, nego se odlučuju i za stručne škole. Sa svim peticama kojima je završila OŠ „Jovan Mikić“ nastavila je i u Ekonomskoj školi a zahvaljujući trudu i radnim navikama koje ima sa jednakom lakoćom osvaja i najviša odličja na takmičenjima najvišeg ranga.

- Dosta njih je bilo za to da upišem gimnaziju, nagovarali su me, ali verovatno bih bila nezadovoljna da sam ih poslušala. Od petog razreda želim da učim i da se bavim ekonomijom, mama mi je ekonomista pa mi je možda i ona to prenela. Drago mi je što sm ovako odlučila i zato mi sada ništa ne pada teško, jer sve sa ljubavlju i interesovanjem radim – priča Dunja.

Od malena Dunju privlači i matematika, bez koje, kako kaže nema ekonomije. Od trećeg razreda ide na takmičenje, a najveći uspeh ostvarila je prošle godine kada je bila druga na republičkom takmičenju.

- To mi je nekako najdraži uspeh jer sam se najviše trudila i radila. Pripreme uglavnom počnu početkom decembra i od tada jednom nedeljno po sat i po vremena vežbam sa profesoricom, ali poslednje dve nedelje pred takmičenje pojačamo tempo. Kod matematike je glavno imati dobrog profesora i što više vežbati, jer se onda ne pravite neke banalne greške – savetuje Dunja, koja je ove godine bila četvta na republičkom takmičenju. - Nedostajalo mi je samo dva boda do trećeg mesta. Navikla sam sebe na jako dobre rezultate, pa sam četvrtim mestom, koje je objektivno uspeh, bila nezadovoljna. Nisam ostvarila to što sam očekivala, ali tu je iduća godina, to mi je podstrek da još više radim i vežbam.

ONI DOLAZE, SEZONA II - U cilju promovisanja talentovanih i izrazito uspešnih učenika osnovnih i srednjih škola u Subotici, njihovih rezultata i postignuća tokom dosadašnjeg obrazovanja, nastavljamo serijala tekstova posvećenih ovim mladim ljudima koji su privukli pažnju i lep su primer društvu.

Iako su pripreme pred takmičenja zahtevna, Dunja kaže da joj ne oduzimaju puno vremena jer je navikla da se dobro organizuje.

- Ne učim kampanjski nego svaki dan da radim i tako se definitvno postiže mnogo više nego kada se čeka poslednji trenutak. Tako sam navikla još od malena, da svaki dan nešto ponovim, naučim, a ne samo pred kontrolni. Kako sam starija to mi sve više pomaže – ističe vredna devojka. - U osnovnoj školi sam išla i na nekoliko takmičenja tokom godine i to mi je to postalo normalno. Na dan takmičenja ništa ne gledam ni ne ponavljam, šta znam – znam.  Desi se da mi, u trenutku dok radim jedan zadatak, sine ideja za drugi i tako i uspevam da ih rešim, kada ne razmišljam toliko o tom konkretnom zadatku.

Rešenje je uvek tu negde – i u matematici, a i u životu – poručuje Dunja.

USPESI

OSNOVNA ŠKOLA

3.RAZRED – 2.mesto na opštinskom takmičenju iz matematike;

4.RAZRED – 3.mesto na opštinskom i 1.mesto na okružnom takmičenju iz matematike, 3.mesto na takmičenju „Misliša“;

5.RAZRED – 2.mesto na okružnom takmičenju iz srpskog jezika, 1.mesto na opštinskom takmičenju iz biologije, 3.mesto na opštinskom i 2.mesto na okružnom takmičenju iz matematike;

6.RAZRED – 1.mesto na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika, 2.mesto na opštinskom i 2. mesto na međuokružnom takmičenju iz biologije, pohvala na opštinskom i okružnom takmičenju iz fizike;

7.RAZRED – 2.mesto na opštinskom i 2. mesto na međuokružnom, učešće na republičkom takmičenju iz biologije, 2.mesto na opštinskom takmičenju iz odbojke;

8.RAZRED – 1.mesto na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika, 1. mesto na opštinskom i 1. na međuokružnom, učešće na republičkom takmičenju iz biologije, 1.mesto na opštinskom i prvo na okružnom takmičenju iz odbojke;

SREDNJA ŠKOLA

1.RAZRED: 3.mesto na republičkom takmičenju iz matematike;
2.RAZRED: 2.mesto na republičkom takmičenju iz matematike;
3.RAZRED: 4.mesto na republičkom takmičenju iz matematike;

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 nedelju
Komentara: 2
Pregleda: 3578
Povezane teme
ekonomska srednja škola oni dolaze
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.