Komentara: 2
Pregleda: 5281

Oni dolaze: David Đorđević, učenik OŠ „Ivan Goran Kovačić“

05.10.2018. u 15:12h
Izvor: Subotica.com
Oni dolaze: David Đorđević, učenik OŠ „Ivan Goran Kovačić“

Svoju ljubav prema fudbalu David Đorđević, učenik osmog razreda OŠ „Ivan Goran Kovačić“ spojio je sa geografijom, te tako, iako vrlo mlad, zna da nabroji gotovo sve države i njihove glavne gradove.

- Švajcarska-Bern, Maroko-Rabat, Škotska-Edinburg, Indija-Nju Delhi... - izvrsnom brzinom odgovara David. - Još kao mali zavoleo sam fudbal i naučio sve klubove i iz koji gradova dolaze. Onda sam tako počeo da pamtim države i glavne gradove, i to ne samo ove velike, nego i male i nezavisne regije. Tako sam zavoleo Tahiti, zbog fudbala na pesku, nju bih voleo i da posetim. To mi sada jako pomaže u učenju geografije i istorije, baš uživam u tome, ali mi je najzanimljivije bilo gradivo petog razreda, koje će me verovatno ponovo sačekati i u prvom razredu srednje škole.

Oni dolaze: David Đorđević, učenik OŠ „Ivan Goran Kovačić“

ONI DOLAZE, SEZONA II - U cilju promovisanja talentovanih i izrazito uspešnih učenika osnovnih i srednjih škola u Subotici, njihovih rezultata i postignuća tokom dosadašnjeg obrazovanja, nastavljamo serijala tekstova posvećenih ovim mladim ljudima koji su privukli pažnju i lep su primer društvu.

Pored geografije, David ide na takmičenja i iz drugih predmeta, a ove godine osvojio je drugo mesto na republičkom takmičenju iz srpskog jezika. Da bi osvajao najviša mesta David predano uči tokom cele godine, da bi pred samu proveru znanja znao sve što treba.

- Od decembra sam počeo da se pripremam, ali znam da napravim pauzu da mi se malo mozak odmori, onda nastavim i tako do pred samo takmičenje, kada nisam ni pogledao knjigu da ne bi bio zbunjen. Ali kada god nema šta da se uči u školi, to iskoristim pa vežbam gradivo za takmičenje - dodaje David. - Nisam očekivao da ću doći do republičkog, bilo je dosta teško, ali vežbao sam po dva sata ono što mi najteže ide. Cilj mi je da iz geografije odem na republičko takmičenje, moram dosta da radim, ali potrudiću se.

David uživa čitajući knjige a omiljena dela su mu „Robinson Kruso“ i „Dečaci Pavlove ulice“.

- Volim komedije, naročito Nušićeve, on mi je možda i omiljeni pisac, jer spaja humor i kritiku. Malo mojih drugara čita jer su telefoni preuzeli naše živote, sete se samo kad dođu lektire, koje ako ne nađu u biblioteci traže na sajtovima i PDF formatu – ističe rečito. - Sada nas očekuje „Lovac u žitu“, ali je meni ta knjiga nekako neprimerena za osmi razred, zbog pominjanja prostitutke i odnosa sa njima.

Oni dolaze: David Đorđević, učenik OŠ „Ivan Goran Kovačić“

Davida čeka maturski ispit, a potom školovanje želi da nastavi u subotičkoj Gimnaziji.

- Voleo bih da završim kriminalistiku i forenziku, to mi je jako zanimljivo, a ako to ne uspem, onda bih voleo da budem sportski komentator kao Aleksandar Stojanović – planira David.

USPESI

5. razred – opštinsko takmičenje iz istorije 3. mesto
6. razred – tehničko
7. razred – opštinsko takmičenje iz geografije 1. mesto, okružno takmičenje iz geografije 2. mesto, opštinsko takmičenje iz srpskog jezika 1. mesto, okružno takmičenje iz srpskog jezika 2. mesto, republičko takmičenje „Književna olimpijada“ 2. mesto, opštinsko takmičenje iz tehničkog i informatičkog obrazovanja 3. mesto

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5281
Povezane teme

Oš Ivan Goran Kovačić

oni dolaze

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.