Komentara: 0
Pregleda: 1990

Omladinski džez i rok festival od 6. do 8. avgusta na Paliću

03.08.2021. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Ovogodišnji "Youth Jazz & Rock festival" održaće se 6, 7. i 8. avgusta na već tradicionalnom mestu - u bašti bioskopa "Abazija" na Paliću.
Omladinski džez i rok festival od 6. do 8. avgusta na Paliću

"Youth Jazz & Rock festival" je muzički festival osnovan 2018. godine, a od ove godine u organizaciji udruženja "Čvrsto povezani - Hardwired" iz Subotice. Festival je trodnevni događaj za prezentaciju najnovijih mladih izvođača i bendova sa područja Balkana, ali i šire, sa aktivnim učešćem omladine na svim nivoima organizacije festivala. Širok spektar programske selekcije i akcenat na Jazz i Rock&Roll muzičke pravce i njegove varijacije čini krovni koncept oko kojeg se razvija prvobitna ideja festivala.

Prvi "Youth Jazz & Rock festival" nastao je sa idejom da upotpuni kulturno-umetnički program koji je u koraku sa vremenom i razvojem muzičkog izraza. Danas je gotovo nemoguće svrstati umetnika u samo jedan žanr, ma koja to umetnost bila. Novi izvođači razgranali su utemeljene muzičke pravce na izuzetno puno podžanrova i time pokrenuli nezaustavljiv talas nove kreativne misli.

Omladinski džez i rok festival od 6. do 8. avgusta na PalićuOmladinski džez i rok festival od 6. do 8. avgusta na Paliću

Prvobitni koncept festivala bio je zasnovan na kombinovanju "džez" i "rok večeri", te su u skladu sa time nastupali izvođači čiji se izražaj uklapa u razne potkategorije navedenih žanrova. Lista dosadašnjih festivalskih izvođača sastoji se od nagrađivanih mladih džez autora, kao i nosilaca nove domaće rok scene.

Uz umetničku podršku "Evropskog filmskog festivala Palić" festival je poprimio eklektičan oblik sa dodatnim programom kao što su "Silent Movie Night", odnosno “Veče nemih filmova” i radionice sa gostujućim muzičarima. Zahvaljujući značajnom profesionalnom rastu tokom prethodne tri godine, izvesne žanrovske granice festivala su izbrisane. U skladu sa time, festivalski tim je odlučio da značajno proširi ovogodišnji program.

Omladinski džez i rok festival od 6. do 8. avgusta na PalićuOmladinski džez i rok festival od 6. do 8. avgusta na PalićuProgram 4. Youth "Jazz & Rock festivala":

6. avgust - 220V Power trio, Gorica & The Grooveheadz, Veliko i DJ Overtone Funk
7. avgust - Nikola Radonjić, Stroberiz, Drumbooty i DJ Timbe
8. avgust - Leni & Lulu, ? – Eroteme, Monah, Marcell Roncsak trio i Nino Sebelić

Program svaki dan, od 6. do 8. avgusta, počinje u 20 časova u bašti bioskopa "Abazija", a ulaznica za koncertno veče iznosi 200 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1990
Povezane teme

youth jazz rock festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.