Komentara: 3
Pregleda: 2644

Olakšice za grejanje za najugroženije

15.07.2013. u 14:20h
Izvor: RTS
Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je u ponedeljak da će u avgustu biti doneta nova uredba koja će omogućiti da socijalno ugroženi gradjani dobiju olakšice i za grejanje.
Olakšice za grejanje za najugroženije

Ona je novinarima na skupu "Zelena energija - energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije", kazala da uredba o energetski zaštićenom kupcu važi od 1. aprila, ali da se sada vidi da postoje određeni problemi u rešenjima. "Nova uredba može da se očekuje u avgustu, a njom će, pored određenih količina besplatne struje i gasa, biti uvedene i olakšice za grejanje", istakla je Mihajlović.

Ona je dodala da je Ministrastvo energetike predložilo Ministarstvu finansija da se ukinu takse koje siromašni gradjani plaćaju pri dobijanju dokumenata kojim potvrdjuju status socijalno ugroženih.

"Očekujem pozitivnu odluku Ministarstva finansija", naglasila je Mihajlović.

Primena uredbe o energetski zaštićenom kupcu počela je 1. aprila, a podrazumeva umanjenje računa za struju i gas socijalno ugroženima za vrednost od 120 do 250 kilovat-sati svakog meseca, zavisno od broja članova.

Izvor: RTS
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2644
Povezane teme

grejanje

olakšice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.