• Pregleda: 7878

Okupljanje Ženskog odbojkaškog kluba "Spartak" pred početak priprema za novu sezonu

Igračice, članovi stručnog štaba, rukovodstvo i prijatelji ŽOK "Spartak" okupili su se večeras na tradicionalnom neformalnom druženju pred početak nove sezone u koju ovaj klub ulazi sa dosta igračkih promena, sa teškom finansijskom situacijom, ali i sa istim ambicijama - a to je svakako vrh tabele, odnosno borba za titulu.
Okupljanje Ženskog odbojkaškog kluba "Spartak" pred početak priprema za novu sezonu

Trener ŽOK "Spartak" Damir Petković najavio je da se tim polako okuplja, da su stigle neke nove igračice i da već od ponedeljka, posle dvomesečne pauze, sledi prvi trening i lagano pripremanje za novu sezonu koja počinje 17. oktobra.

U ovoj fazi priprema i formiranja tima šefu struke biće na raspolaganju 14-15 devojaka. Tokom leta timu su se priključile iskusne Dragana Brković iz Jedinstva iz Stare Pazove (dizač) i Marta Drpa iz Železničara (korektor), a očekuje se dolazak mlađih snaga Milice Živanović (korektor) iz Malog Zvornika, kao i Stanije Vučković (srednji bloker). Ekipu su napustili za sada Vujčin i Mitrović, kao i Memišević koja je odlučila za okonča aktivnu igračku karijeru.

Što se tiče promena u stručnom štabu novi kondicioni i pomoćni trener će biti Nemanja Rozgić.

Po rečima Petkovića ambicije u novoj sezoni su i dalje visoke, želi sa ekipom da se bori za vrh tabele, pri čemu je konstatovao da su tri prošlogodišnja favorita, ekipe Partizan, Crvena zvezda i TENT zadržale najjače pojedince i njih vidi i ove sezone kao najveće kandidate za titulu.

Jedna od novih odbojkašica u ekipi Spartaka je i iskusna Dragana Brković koja igra na poziciji korektora: - "Imamo velika očekivanja i borićemo se za što bolji plasman. Očekujem dobar rad i atmosferu u ekipi i sigurna sam da rezultat neće izostati" - izjavila je Brković

Drugo pojačanje je Marta Drpa koja je u svojoj karijeri igrala i za Crvenu zvezdu, ali i u inostranim klubovima tako da njeno iskustvo bi moglo značajno da pomogne ekipi u novoj sezoni: - "Imamo dobru ekipu, nekoliko je novih lica i vremenom ćemo se kroz treninge uigrati, a ambicije su nam kao i uvek šampionske" - izjavila je Drpa

Direktor ŽOK "Spartak" Zoran Olajić izjavio je da Spartak iako u teškim finansijskim okolnostima u novu sezonu ulazi sa istim ambicijama kao i ranijih godina, a to je borba za plasman u samom vrhu nacionalnog šampinata.

Olajić je dodao da kao plod odličnih odnosa sa nacionalnim savezom i ove godine Subotica će biti domaćin juniorskoj reprezentaciji u sklopu Balkanijade (Balkansko prvenstvo, od 5. do 9. avgusta) na kojoj će pored Srbije biti prisutno još 6 ekipa (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Grčka, Makedonija, Rumunija i Turska). Prvenstvo će trajati pet dana, a sve utakmice će suditi 23 arbitra koji će u Subotici pohađati Kurs za međunarodne sudije FIVB, koji se održava od 1. do 10. avgusta u hotelu Patrija.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
goksi Odgovori
Srećno golubice! !
sportista Odgovori
Ne primećujem da im je tako teška finasiska situacija, sastanak u kafiću?
Dokle god se naši sportski klubovi sastajali po kafićima, pripreme sprovodili po skupim destinacijama, od sporta i rezultata nema ništa.
SPORT je disciplina koja iziskuje RAD, RED, i DISCIPLINU, a ne bi bilo na odmet i štedljivost-skromnost, pare građana koristite za sport, a ne za provode.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.