Komentara: 1
Pregleda: 3840

OKUD "Mladost" trostruki šampion

01.07.2019. u 17:48h
Izvor: Subotica.com
Na međunarodnom festivalu "Veče folklora pored Trebišnjice", koji se proteklog vikenda održao u Trebinju, Omladinski ansambl OKUD "Mladost" osvojio je Zlatnog Dučića, kao i narodni orkestar koji je uz ovu nagradu poneo i "Grand prix" za negovanje i očuvanje izvornog stvaralaštva, tradicije i kulture.
OKUD "Mladost" trostruki šampion

Prve festivalske večeri, folklorci "Mladosti" su se predstavili Bunjevačkim, a druge večeri veselim bačkim Šokačkim igrama.

U konkurenciji od 15 kulturno-umetničkih društava, Omladinski ansambl OKUD "Mladost" je jednoglasnom odlukom žirija osvojio Zlatnog Dučića kao najbolji ansambl, dok je njihov narodni orkestar osvojio Zlatnog Dučića u konkurenciji orkestara, kao i "Grand prix" za negovanje i očuvanje izvornog stvaralaštva, tradicije i kulture.

OKUD "Mladost" trostruki šampion

Žiri je obrazložio svoju odluku – dosledno negovanje tradicije i kulture svoga kraja, originalne, dobro očuvane i prezentovane nošnje, uigranost, držanje, scenski nastup, scenska šminka, dvoglasno pevanje, dobra komunikacija između igračkog ansambla i orkestra, energičnost i opšti utisak. U svim kategorijama koje je žiri ocenjivao, folklorci "Mladosti" su osvojili najveći broj poena.

- Pored toga, obe večeri je održan defile kroz prelepo Trebinje, a momci i devojke su u bunjevačkim i šokačkim nošnjama oduševili hiljade Trebinjčana i mnogobrojne turiste. Naši igrači su se bezbroj puta fotografisali sa prolaznicima i posetiocima. Orkestar je svojom muzikom oduševio sve prisutne, sa nama je pevalo celo Trebinje. Posle festivala, orkestar i igrači su slavili do duboko u noć, uz pesmu i igru. Dobra atmosfera u ansamblu, naporan, stručan i dosledan rad, donose i dobre rezultate - ističe Svetlana Caušević, direktorka OKUD "Mladost".

OKUD "Mladost" trostruki šampion

Za ovakav uspeh zaslužni su svi igrači i muzičari, kostimografkinja Jelena Peić Sadžak, umetnički rukovodilac folklornog ansambla Dijana Sarić – Seka i šef narodnog orkestra Balaž Šipoš – Bata.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3840
Povezane teme

okud mladost

lepe vesti

mladost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.