• Pregleda: 3645

Oktoberfest u Domu „Dudova šuma“

Stanari Doma „Dudova šuma“ ponovo su „putovali iz fotelje“, ovaj put u Nemačku. Ovo je deo radno-okupacione terapije u Gerontološkom centru, koji ima za cilj uključivanje njihovih korisnika u društvena dešavanja.
Oktoberfest u Domu „Dudova šuma“

Iako je Oktoberfest u Minhenu završen, stigao je u Dom „Dudova šuma“. Nemačka je ovaj put bila tema druženja „Putovanje iz fotelje“, a stanari su uživali u bezalkoholnom pivu, bavarskim perecama i kobasicama.

- Donela sam pivo i pozdravila sve na nemačkom, jer sam duži niz godina radila u Švajcarskoj gde se govori nemački jezik, pa sam tako i zapamtila nekoliko rečenica koje najčešće govorimo. Jako volim ove ljude, oni su zaista divni, kako ovi radni, tako i oni koji su u stacionaru - rekla je Sofija Gerdijan, članica gerontološkog kluba.

Osim uživanja u bavarskim specijalitetima, penzioneri su učestvovali i u kvizu znanja, i to o pivu. Zavidno znanje, između ostalih, pokazale su Marija Kravarušić i Slavica Korenči, stanarke Doma.

- Ovo je jako lepo, svaka manifestacija je izuzetno lepa i dobro organizovana - istakla je Slavica.

- Imamo jako mnogo aktivnosti, između ostalog, i ovu što je bila danas - nadovezala se Marija.

Manifestacija „Putovanje iz fotelje“ osmišljena je s namerom da korisnici isprate sve ono što se dešava u svetu i što je karakteristično za godišnje doba, kako bi bili uključeni u sva dešavanja, poručuju iz Gerontološkog centra.

- Da pokažemo da Gerontološki centar nije nikakav kraj, već početak i nastavak aktivnog života. Kada smo birali ekipu koja će se brinuti o našim korisnicima, naš cilj je bio da imamo kvalitetne ljude jer mislimo da nas to u 21. veku izdvaja od ostalih. Pretpostavljam da svako ima krevet, hranu i toplu vodu, ali ljude koji se na ovako kvalitetan način brinu o svojim korisnicima ima samo Gerontološki centar u Subotici - rekao je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra.

Stanari su već „putovali“ i u Grčku, Italiju, Meksiko, Irsku, a koja destinacija je naredna, ostaje da vidimo.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

19
Nenad Odgovori
I naravno petak, dan za dvojac nerazdvojnih.... oooo zemljo imali te ...
CanadaCalling Odgovori
Sve ovo sa Dzejom je na pocetku izgledalo pomalo komicno i zabavno .To sada vec definitivno postaje tragedija i horor. Profesionalni preletac ima trip da celokupna javnost ima nesanicu ako ga dva puta nedeljno ne uslikaju. Kao kad tinejdzeri prave hiljade besmislenih selfija.
Magnum Odgovori
...strašno... dobrodošli u Minhen u centru Subotice,matorci napaljeni jer je mufte a i mnogi su konam ubeđeni da su bili u Minhenu...
DRAPO Odgovori
I OBAVEZNO DŽEJ !!!
deda Odgovori
ilija postao mirodjija u svakoj corbi koju kuva Dzej
napredno nema sta
Pajo Odgovori
Kakva je ovo sprdnja ljudi mili?Katastrofa
Dux Odgovori
Petak je njegov dan... jel bilo piva?
Tužna realnost Odgovori
A zašto ne bi izveli naše bake i deke na primer u neku gostionu na Paliću? I pozvali kao goste njihove sinove i kćeri. Budžet grada sigurno dozvoljava to. Da ih ne smatramo senilnim starcima nego punopravnim građanima našeg grada. Nemojte zaboraviti. Starost kuca i na vaša vrata. Brže nego što mislite.
Magnum
tužno je što očekuješ da te neko poziva u gostionu,preko babe i dede...
Milan024 Odgovori
Ima se, moze se, trosi se!!
panonski čamac Odgovori
Juče sam cirkao pivo kod drugara, bilo nas je oko petoro. Očekujem da se to objavi kao udarna vest jer ima otprilike istu težinu kao Džejove manifestacije.
JA Odgovori
Antipatican jeste I kad je počeo sa gerontoloskim i objavama jeste smaralo ali od raznoraznih preletaca I foteljasa ovaj dobro radi svugde.
Kad je počeo kao predsednik mz prozivka, prozivka je procvetala i dobila bazen na kraju (bio je tada u drugom taboru)
Sada je podigao gerontoloski i upumpao masu paru tamo.
Počinjem da mislim da i pored sto mi se lično ne sviđa, da bi bio odličan budući gradonacelnik. Covek radi i zna da pribavi novac za to gde radi.
CanadaCalling
Ti mislis da je posao predsednika mesne zajednice da pribavlja novac za kapitalne investicije kao sto je izgradnja bazena?! Raspitaj se malo kakve su nadleznosti predsednika MZ ,pa se onda odusevljavaj Dzejom i njegovim predsednikovanjem MZ Prozivka.
Nina Odgovori
Sa starim ljudima na ovakav način manipulisati je krajnje necivilizovano! Kako ih niste odveli bar na izlet u neku od navedenih država da virtuelnost zamene realnošću. To bi se onda zvao projekat. E direktore direktore ko te ne zna preskupo bi te platio, ali neka i tebe čeka starost!
djordje Odgovori
JA @- Ide on sa Ljajićem u opoziciju.....
Naopako Odgovori
Boze, pa on manipulise medijski s tim starim ljudima za par kobasica!
Nedjo Odgovori
Pa ovaj nije sav svoj!
Subotičan Odgovori
Radna okupaciona terapija sa Nemačkom kao temom, zvuči kao program nekog konc logora. Dajte ljudima pravo pivo, pa nisu oni deca, imajte poštovanja prema njihovim godinama.
Aleksandar Odgovori
Aha, znaci sledi liga sampiona, dresove najboljih evropskih timova, stoni fudbal i pustiti himnu lige sampiona, a Dzej da glumi Murinja!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.