Komentara: 7
Pregleda: 7866

Oko 7 odsto dece ne pohađa predškolski program

13.07.2016. u 16:45h
Izvor: Subotica.com
U Predškolskoj ustanovi "Naša radost" održan je sastanak predstavnika relevantnih obrazovnih, zdravstvenih i socijalnih institucija u cilju povećanja obuhvata dece pripremnim predškolskim programom.
Oko 7 odsto dece ne pohađa predškolski program

Prema zvaničnim podacima, u Subotici je u pripremni program uključeno oko 93 odsto predškolaca. Kako bi se procenat dece koja se na adekvatan način pripremaju za školske obaveze povećao, na predlog resornog ministarstva predviđeno je da se u naredne dve nedelje formira baza podataka dece rođene 2010. godine, kao i januara i februara 2011. 

- Naš prvi cilj je da se stvori baza podataka, a zatim će svako na svoj način da animira porodice putem flajera i prezentacija naših programa kako bi ta deca bila uključena do septembra u predškolski program. Takve aktivnosti ćemo nastaviti i tokom godine, pa ćemo ukoliko saznamo da određeno dete nije uključeno u program pomoći da se to promeni-kaže psiholog PU "Naša radost", Dijana Kopunović Torma i apeluje na građane da pomognu u formiranju baze podataka i prijave decu koja nisu uključena u vaspitno-obrazovni program.

Oko 7 odsto dece ne pohađa predškolski program

Pretpostavlja se da među 7 odsto dece, koja nisu prijavljena za pohađanje predškolskog programa, najviše ima mališana iz romskih i socijalno-ugroženih porodica.

- Postoje porodice koje žive na obodu grada, daleko od predškolskih objekata. Inicirali smo ka lokalnoj samoupravi da se uspostavi organizovani prevoz kako bi ta deca, iz desetak porodica za koliko sada znamo, bila uključena u program - kaže Stevan Nikolić iz Edukativnog centra Roma i podseća da je zahvaljujući angažovanju ovog udruženja prethodnih godina drastično povećan broj mališana iz romskih porodica koji pohađaju vrtiće.

Nadležni u PU "Naša radost" su najavili da su Fondacija "Novak Đoković" i UNICEF izrazili spremnost da finansijski podrže obrazovanje dece iz porodica u stanju socijalne potrebe kroz izdvajanja za ishranu, prevoz ili didaktički materijal.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 7866
Povezane teme

Naša Radost Subotica

predškolski program

predškolska ustanova naša radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.