Komentara: 0
Pregleda: 2054
Foto

Održano završno veče 3. međunarodne književne i slikarske kolonije

30.08.2021. u 12:07h
Izvor: Subotica.com
Od 25. do 29. avgusta u restoranu "Krupara" u Bačkom Dušanovu održano je treće izdanje međunarodne književne kolonije. Završno književno i slikarsko veče održano je u subotu, 28. avgusta.
Održano završno veče 3. međunarodne književne i slikarske kolonije

Na zatvaranju kulturne manifestacije prisutnima se obratio dr Luka Anđelić, osnivač Srpskog književnog društva "Krupara" i vlasnik istoimenog restorana, domaćina brojnih književnih večeri tokom protekle decenije, čak i u vremenima otežanih uslova organizovanja, tokom pandemije korona virusa.

- Kada se pre 11 godina rodila ideja o književnim večerima krenule su prve kolonije mladih, pa ozbiljnih i afirmisanih umetnika, a tome su ceo doprinos dale Ksenija Kovačević i nakon nje Biljana Milenković, akademski slikari koji su ostavili iza sebe ceo fundus ogromnog bogatstva bilo u pisanoj reči, filmovima ili pričama koje prepričavamo, sanjajući njihove događaje. Nikada nikoga nisam nametao, imali su autonomni stav prema umetnicima koji ovde dolaze. To je tradicija koja će se nastaviti - poručio je Anđelić.

Održano završno veče 3. međunarodne književne i slikarske kolonijePrisutne je pozdravio i gradonačelnik Stevan Bakić, poželevši im da se tradicija nastavi i da se svi gosti osećaju dobro i ponesu najlepše uspomene.

- Ovo su večeri koje obično krase velike metropole ali aktivnosti i kreativnosti stanovnika ovog mesta, u prvom redu porodice Anđelić, su doprineli da se upravo ovakve večeri održavaju ovde u Bačkom Dušanovu, Pored književnog događaja ovde vidimo likovno stvaralaštvo koje doprinosi i upotpunjuje mozaik umetnosti - istakao je Bakić. - Koliko je ovo značajno pokazuje i podrška MInistarstva kulture koje je prepoznalo da je ova kulturna manifestacija od nacionalnog značaja i to govori o kvalitetu iste.

Održano završno veče 3. međunarodne književne i slikarske kolonijeZa muzički deo večeri bili su zaduženi Arpad Bakoš i Miroslav Jovančić koji su svojim izvedbama oduševili prisutne i napravili odličnu uvertiru pred književnu debatu.

Održano završno veče 3. međunarodne književne i slikarske kolonijeUčesnici međunarodne književne kolonije bili su Sibelan Forester (SAD), Ljubinka Perinac Stankov (Rumunija), Atila Sabo Paloc (Mađarska), Franja Petrinović (Novi Sad) i Nenad Milošević (Beograd), dok su urednici i koordinatori bili Dejan Simonović (Beograd) i Đorđe Kuburić (Subotica).

U prostoru u kojem je održano završno veče izloženi su umetnički radovi nastali tokom održavanja likovne kolonije "Krupar ART" u 2020. godini.

Održano završno veče 3. međunarodne književne i slikarske kolonije

Izvor: Subotica.com
Završno veče 3. međunarodne književne i slikarske kolonije Završno veče 3. međunarodne književne i slikarske kolonije Završno veče 3. međunarodne književne i slikarske kolonije Završno veče 3. međunarodne književne i slikarske kolonije Završno veče 3. međunarodne književne i slikarske kolonije Završno veče 3. međunarodne književne i slikarske kolonije Završno veče 3. međunarodne književne i slikarske kolonije Završno veče 3. međunarodne književne i slikarske kolonije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2054
Povezane teme

književno veče

stevan bakić

kruparart likovna kolonija

književna tribina

dr luka anđelić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.