• Pregleda: 1208

Održano sportsko takmičenje učenika specijalnih škola

Održano sportsko takmičenje učenika specijalnih škola

U fiskulturnoj dvorani TŠ „Ivan Sarić“ danas je održano Pokrajinsko takmičenje specijalnih škola i domova učenika, koje je okupilo oko dve stotine školaraca iz cele Vojvodine. Domaćin sportskih sureta bila je ŠOSO „Žarko Zrenjanin“ a đaci iz 12 škola nadmetali su se u fudbalu, stonom tenisu i poligonu.

- Ovo je prilika da se deca upoznaju i druže, steknu nova iskustva, da među njima popularizujemo sport – ističe  Nemanja Babović, profesor fizičkog vaspitanja u ŠOSO „Žarko Zrenjanin“. – Ovo je tradicionalno takmičenje i zaista je lepo videti ovako veliki broj dece kako uživaju u sportu.

Iako je u pitanju takmičenje, nagrade nisu prioritet ovog skupa.

- April je mesec koji svi čekamo. Bez obzira što svi znamo da je to kruna našeg rada, đaci osećaju da je to nešto jako važno, znaju da je to prilika da se svi sretnemo i pokažemo šta smo radili – objašnjava Dragana Vučković, direktorka ŠOSO „Žarko Zrenjanin“.  – Defektološki rad i tretmani su bazirani na psiho-motornom i socijalnom razvoju ove kategorije učenika i odraslih.  Defektolozi koji sa njima rade tokom cele godine vode računa o socijalizaciji i uključivanju u blisku, ali i širu okolinu. Ovaj susret je, ne samo radost za njih, nego i test za sve nas, da vidimo kako se oni snalaze kroz sport, druženje... Njihove uspomene su najveća nagrada.          

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Nino Odgovori
Svaka cast organizatorima, a pre svega svim nastavnicima koji rade sa decom.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.