Komentara: 2
Pregleda: 2848

Održano Prvenstvo Srbije u ronjenju na dah

10.12.2014. u 11:29h
Izvor: Subotica.com
Klub podvodnih aktivnosti Spartak bio je domaćin prvenstva države u ronjenju na dah koje je održano na novom bazenu SRC "Prozivka. Jedan od takmičara je bio svetski prvak u ronjenju na dah, a nastupili si takmičari iz Rusije
Održano Prvenstvo Srbije u ronjenju na dah

Takmičari Spartaka bili su uspešni na ovom takmičenju osvojivši drugo mesto. Prisutan je bio i svetski rekorder u ronjenju na dah (statička apnea) Branko Petrović koji je pod vodom izdržao 10 minuta i 53 sekunde, što je za oko minut manje od njegovog rekorda.

- "Na bazenu Prozivka uspeli smo da organizujemo prvenstvo, države a ujedno i Vojvodine u statičkoj i dinamičkoj apnei. Statička apnea je disciplina u kojoj takmičar leži na vodi licem okrenut ka vodi i koliko izdrži bez podizanja glave toliko mu se beleži poena. Dinamička apnea je ronjenje sa perajima pod vodom bez uzimanja vazduha pa ko koliko ispliva. Rekord od 137 metara drži takmičar iz Slovenije iz grada Kopra koji je pre dve godine napravio ovaj rezultat." izjavio je Đorđe Branisavljević

Održano Prvenstvo Srbije u ronjenju na dah

Kako kažu iz Kluba podvodnih aktivnosti "Spartak" očekivan je dolazak više takmičara iz regiona, međutim došli su samo takmičari iz Rusije. Na Prvenstvu Srbije prisustvovao je i Svetski prvak koji drži rekord sa preko jedanaest mninuta zadrške daha.

Takmičari za ostvarivanje vrhunskih rezultata koriste razne metode, smanjuju otkucaje srca na ispod pedeset u minut, napune želudac vazduhom pa sa zatvorenim ustima uspeju da podrignu i taj vazduh spreme u pluća.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2848
Povezane teme

sportsko rekreativni centar prozivka

src prozivka

klub podvodnih aktivnosti spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.