Komentara: 11
Pregleda: 5542

Održano proštenje u Katedrali sv Terezije Avilske

16.10.2014. u 15:26h
Izvor: RTV Yueco
Juče je održano proštenje u Crkvi sv Terezije Avilske. Tim povodom gradonačelnik je pozvao sve odbornike i gradske čelnike da prisustvuju misi zahvalnici. Misu je vodio Stjepan Beretić koji je pozdravio goste pri obraćanju prisutnim vernicima. U subotičkoj Biskupiji kažu da se Marija Terezija Avilska smatra zaštitnicom grada.
Održano proštenje u Katedrali sv Terezije Avilske

Proštenje je slavlje koje je vezano za crkvu i njihove praznike. Po selima i dan danas je  to jedan od  najvažnijih događaja u godini. Nakon svete mise vernici se zadržavaju ispred crkve u razgovoru i zabavi.

Nakon nekoliko decenija i gradski oci su prisustvovali misi povodom praznika Svete Marije Avilske. Pored gradskih čelnika misi je pisustvovao i veliki broj vernika.

Današnja subotička katedrala se gradila u stilu kasnoga baroka od 1773. do 1779. godine.  Dimenzije katedrale su dužina 61, širina 26, visina lađe 18, a zvonika 64 metra.  Od 1973. godine katedrala uživa zaštitnu Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Održano proštenje u Katedrali sv Terezije Avilske

Izvor: RTV Yueco
Predstavnici lokalne samouprave na proštenju Predstavnici lokalne samouprave na proštenju Predstavnici lokalne samouprave na proštenju Predstavnici lokalne samouprave na proštenju Predstavnici lokalne samouprave na proštenju Predstavnici lokalne samouprave na proštenju Predstavnici lokalne samouprave na proštenju Predstavnici lokalne samouprave na proštenju
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 5542
Povezane teme

katedrala svete tereze avilske

proštenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.