Komentara: 0
Pregleda: 2256

Održano predavanje "Oprez! Izaberi život!"

28.05.2013. u 11:15h
Izvor: RTV City
Tehnička škola „Ivan Sarić“ u saradnji sa Železnicom Srbije organizovala je predavanje povodom akcije “Oprez! Izaberi život“ koja se već treću godinu za redom sprovodi na temu bezbednosti dece na putnim prelazima .
Održano predavanje "Oprez! Izaberi život!"

Interaktivnom predavanju  u konferencijskoj sali Tehničke škole „Ivan Sarić“ prisustvovali su učenici prve i druge godine saobraćajnih smerova. Predavanje je  imalo za cilj podizanje svesti dece o opasnostima u železničkom saobraćaju i upoznavanje đaka sa pravilnim učestvovanjem u saobraćaju preko putnih prelaza. Govorilo se i o najopasnijim faktorima rizika za decu i odrasle odnosno strujnim udarima jer napon na železnici dostiže visinu od 25 000 volti i 50 Hz.

"Železnički saobraćaj je izuzetno složen saobraćajni sistem i mnogo je faktora koji na njega utiču. Samo stroga dosledna primena propisa, kretanje tamo gde je dozvoljeno, poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima i sve ostalo, to je ono što je značajno za bezbednost železničkog saobraćaja. Ovo se prvenstveno odnosi na učenike i to učenike srednje škole, da ono što ovde uče, saobraćajno odeljenje i odeljenje tehničara vuče, da to i praktično čuju, kako to izgleda na terenu i da se upoznaju. S druge strane, mi ovde imamo učenike koji svakodnevno putuju vozom, dolaze i odlaze vozom iz škole pa je njima u interesu da čuju šta je značajno za bezbednost železničkog saobraćaja , kako da se ponašaju da bi sačuvali sebe i druge." - izjavio je Josip Ujčić, pomoćnik direktora za bezbednost saobraćaja a.d. "Železnice Srbije"

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2256
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

bezbednost u saobraćaju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.