• Pregleda: 1955

Održano predavanje "Oprez! Izaberi život!"

Tehnička škola „Ivan Sarić“ u saradnji sa Železnicom Srbije organizovala je predavanje povodom akcije “Oprez! Izaberi život“ koja se već treću godinu za redom sprovodi na temu bezbednosti dece na putnim prelazima .
Održano predavanje "Oprez! Izaberi život!"

Interaktivnom predavanju  u konferencijskoj sali Tehničke škole „Ivan Sarić“ prisustvovali su učenici prve i druge godine saobraćajnih smerova. Predavanje je  imalo za cilj podizanje svesti dece o opasnostima u železničkom saobraćaju i upoznavanje đaka sa pravilnim učestvovanjem u saobraćaju preko putnih prelaza. Govorilo se i o najopasnijim faktorima rizika za decu i odrasle odnosno strujnim udarima jer napon na železnici dostiže visinu od 25 000 volti i 50 Hz.

"Železnički saobraćaj je izuzetno složen saobraćajni sistem i mnogo je faktora koji na njega utiču. Samo stroga dosledna primena propisa, kretanje tamo gde je dozvoljeno, poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima i sve ostalo, to je ono što je značajno za bezbednost železničkog saobraćaja. Ovo se prvenstveno odnosi na učenike i to učenike srednje škole, da ono što ovde uče, saobraćajno odeljenje i odeljenje tehničara vuče, da to i praktično čuju, kako to izgleda na terenu i da se upoznaju. S druge strane, mi ovde imamo učenike koji svakodnevno putuju vozom, dolaze i odlaze vozom iz škole pa je njima u interesu da čuju šta je značajno za bezbednost železničkog saobraćaja , kako da se ponašaju da bi sačuvali sebe i druge." - izjavio je Josip Ujčić, pomoćnik direktora za bezbednost saobraćaja a.d. "Železnice Srbije"

Izvor: RTV City

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.