Komentara: 1
Pregleda: 4846

Održano humanitarno veče u vrtiću "Dambo"

12.03.2016. u 16:09h > 22:08
Izvor: RTV Yueco
U vrtiću „Dambo“ sinoć je održana promocija knjige „Tragovima moga psa“, koju su priredili Ratko Božović i Marina Rajić, a u kojoj se nalazi i priča vaspitačice ovog vrtića Aleksandre Erdeg.
Održano humanitarno veče u vrtiću "Dambo"

O zbirci priča o važnoj ulozi pasa u našim životima, govorile su i pesnikinja i veterinar iz Beograda, Jasmina Malešević, kao i profesorka Ekonomskog fakulteta, Jelena Birovljev. Nakon programa posvećenog kućnim ljubimcima, organizovana je prodajna izložba dečijih radova. Prikupljeni prihod biće doniran Udruženju za zaštitu životinja „Anima“.

Održano humanitarno veče u vrtiću "Dambo"

Kroz pesmice, glumu i izradu ukrasnih predmeta sa motivom kućnih ljubimaca mališani grupe „Planetice“ su pokazali ljubav i brigu za životinje. Skoro mesec dana su vredno radili kako bi, prema njihovim rečima, pomogli napuštenim kucama i macama.

Cilj humanitarne večeri je bilo upoznavanje dece sa problemom brige o životinjama, razvijanje odgovornosti i razbijanje straha od životinja, kroz obrazovno-kreativan pristup. Knjiga „Tragovima moga psa“ donosi iskrene i sa puno ljubavi ispisane priče poznatih novinara, pesnika, glumaca i muzičara o značaju kućnih ljubimca. Među pričama u knjizi je i priča o dva psa, Đumbirku i Maksu, koju je napisala vaspitačica vrtića „Dambo“, Aleksandra Erdeg.

Održano humanitarno veče u vrtiću "Dambo"

Održano humanitarno veče u vrtiću "Dambo"

Nakon programa u kojem su mališani srednje i predškolske grupe kroz stihove iskazivali ljubav prema životinjama, održana je prodajna izložba. Deca su sa ushićenjem roditeljima, bakama i dekama prodavali prava mala umetnička dela, znajući da će čine dobro delo i pomažu napuštenim životinjama.

Izvor: RTV Yueco
Promocija knjige "Tragovima moga psa" u vrtiću "Dambo" Promocija knjige "Tragovima moga psa" u vrtiću "Dambo" Promocija knjige "Tragovima moga psa" u vrtiću "Dambo" Promocija knjige "Tragovima moga psa" u vrtiću "Dambo" Promocija knjige "Tragovima moga psa" u vrtiću "Dambo" Promocija knjige "Tragovima moga psa" u vrtiću "Dambo" Promocija knjige "Tragovima moga psa" u vrtiću "Dambo" Promocija knjige "Tragovima moga psa" u vrtiću "Dambo"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 4846
Povezane teme

jelena birovljev

Vrtić Dambo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.