Komentara: 11
Pregleda: 8100

Održano drugo Ličko prelo

23.02.2015. u 12:22h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Udruženja Ličana „Lika“ Subotica u restoranu „Spartak“ u subotu je održano drugo Ličko prelo, koje je okupilo oko tri stotine gostiju svih generacija.
Održano drugo Ličko prelo

U svečanom programu nastupili su članovi brojnih sekcija udrуženja, hor „Iskončići“, pevačka grupa „Likosi“ iz Novog Sada, orkestar „Boemi“ iz Sombora...

- Za godinu dana rada oformili smo mnoštvo sekcija – literarnu, pevačku, za šivenje, pletenje, skeč i naša želja da očuvanjem bogate tradicije Ličana obogatimo šarolik kulturni milje Subotice – ističe Miloš Borjan, predsednik udruženja. - I u ovoj godini planiramo brojne aktivnosti, kao što su humanitarna tribina o transplataciji i doniranju organa, za Dan Nikole Tesle organizovaćemo i deo za inovatore, napraviti donatorski ručak za Liku...

Održano drugo Ličko prelo

Udruženje broji skoro četiri stotine članova, ali još uvek nema prostor u kome radi, te se članovi sekcija snalaze na razne načine.

- Lokalna samouprava podržava rad ovog udruženja, koje okuplja veliki broj članova i predano čuva tradiciju, i trudićemo se da obezbedimo adekvatan prostor kako bi mogli da obavljaju svoje aktivnosti. Svojim radom i očuvanjem kulturne baštine kraja iz koga su potekli, oni daju doprinos raznolikoj i bogatoj multietničkoj slici grada – smatra Ilija Maravić, predsednik Skupštine grada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 11
Pregleda: 8100
Povezane teme

restoran spartak

ličko prelo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.