Komentara: 12
Pregleda: 15249
Foto

Održano 2. Veče Republike Srpske u Subotici

29.05.2016. u 11:52h
Izvor: Subotica.com
U sali Zorica sinoć je održano drugo Veče Republike Srpske u Subotici, kome su prisustvovali predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i direktor predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađan Cicović. Svečanosti je prethodilo otvaranje prostorija Zavičajne zajednice Republike Srpske i otvaranja ogranka ove organizacije u Đurđinu.
Održano 2. Veče Republike Srpske u Subotici

Podsećajući na slavne, ali i tragične trenutke u istoriji srpskog naroda, kao i velikane koji su potekli sa ovih prostora, Milorad Dodik poručio je da su Srbija i Republika Srpska uvek bile zajedno.

- Jedan smo narod, koji ima tako slavnu istoriju, koji se večito borio za slobodu i nikada nikoga nije tlačio, odbacivao... Imamo dve države i kao narod moramo biti ponosni na to, ali hoćemo da budemo jedno. Možete da donesete odluku da nekom granicom odvojite narod, ali to ne možete učiniti duhovno, ne možete razdvojiti njegove želje, pripadanje, identitet, jezik... - naglasio je Dodik, dodajući da je za to najbolji primer upravo ovo udruženje i okupljanje. - Ponosan sam što u Subotici imamo udruženje posvećeno Republici Srpskoj, čiji je prioritetni zadatak da radi na jačanju Srbije i vi ste najbolji primer i dokaz da su Republika Srpska i Srbija zajedno, bez obzira na sve belosvetske hohštaplere koji su pokušavali da nas odvoje. Udruženje je višestruko značajno za Republiku Srpsku, ono je prvo udruženje tog tipa i ja ću se zalagati da vaš model organizovanja predstavim našim zemljacima širom sveta i da se na ovaj način okupljamo i čuvamo naše korene.

Održano 2. Veče Republike Srpske u Subotici

Održano 2. Veče Republike Srpske u Subotici

Zavičajna zajednica Republike Srpske, osnovana pre godinu i po dana, okuplja više od hiljadu članova svih generacija.

- Imamo puno razloga da budemo ponosni na ono šta smo do sada uradili. U početku smo imali 30 članova, da bi za kratko vreme taj broj bio mnogo veći – kaže Milan Ćopić, predsednik ZZ Republike Srpske. - Otvorili smo ogranak u Đurđinu, a planiramo da otvorimo ogranke i u ostalim selima gde ima dosta našeg naroda iz Republike Srpske. Imali smo izuzetan sastanak sa predsednikom Dodikom i privrednicima koji vode poreklo iz Republike Srpske.

Tokom umetničkog programa nastupili su Pjevačka grupa ZZRS iz Đurđina, „Žubor Vrbanje“, „Preldžije“, KUD „Srce Knešpolja“, Vanja Marija Vuković, SKUD „Iskon etno" i dečji hor „Iskončići“.

Održano 2. Veče Republike Srpske u Subotici

Održano 2. Veče Republike Srpske u Subotici

Izvor: Subotica.com

Otvaranje kancelarija Zavičajne zajednice Republike Srpske u Subotici

Otvaranje kancelarija Zavičajne zajednice Republike Srpske u Subotici Otvaranje kancelarija Zavičajne zajednice Republike Srpske u Subotici Otvaranje kancelarija Zavičajne zajednice Republike Srpske u Subotici Otvaranje kancelarija Zavičajne zajednice Republike Srpske u Subotici Otvaranje kancelarija Zavičajne zajednice Republike Srpske u Subotici Otvaranje kancelarija Zavičajne zajednice Republike Srpske u Subotici Otvaranje kancelarija Zavičajne zajednice Republike Srpske u Subotici Otvaranje kancelarija Zavičajne zajednice Republike Srpske u Subotici
Pogledaj ostale fotografije

2. Veče Republike Srpske u Subotici

2. Veče Republike Srpske u Subotici 2. Veče Republike Srpske u Subotici 2. Veče Republike Srpske u Subotici 2. Veče Republike Srpske u Subotici 2. Veče Republike Srpske u Subotici 2. Veče Republike Srpske u Subotici 2. Veče Republike Srpske u Subotici 2. Veče Republike Srpske u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 15249

Povezana vest

Povezane teme

zavičajna zajednica republika srpska subotica

veče republike srpske u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.