Komentara: 3
Pregleda: 2927

Održana tribina "Tolerancija nije strana reč!"

11.04.2013. u 17:48h
Izvor: RTV City
entar za razvoj civilnog društva organizuje širom Vojvodine tokom aprila kampanju “Tolerancija nije strana reč” u cilju afirmisanja tolerancije i integracije među mladima. Kampanja je namenjena srednjoškolcima, s obzirom na to da istraživanja omladinske populacije pokazuju alarmantne rezultate po pitanju stavova mladih prema ideji ljudskih prava, manjinskih grupa i odnosa prema nasilju. Promoter ove kampanje je Dejan Ćirijaković, javnosti poznatiji kao Boškić iz humorističke serije “Državni posao” koja se bavi satirom na netoleranciju.
Održana tribina "Tolerancija nije strana reč!"

U Art bioskopu Lifka danas je zrenjaninski Centar za razvoj civilnog društva u partnerstvu s Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice i Pokrajinskim ombudsmanom, uz pokroviteljstvo Skupštine Vojvodine i uz podršku Instituta za održive zajednice, sprovodi u Vojvodini tokom aprila kampanju „Tolerancija nije strana reč!”, u cilju afirmisanja tolerancije i integracije među mladima u Vojvodini.

Pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja-Hajnrih,njena zamenica Eva Vukašinović,podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice Mato Groznica, gostovali su na današnjoj javnoj tribini.

Prepuna sala bioskopa Lifka ukazuje i na interesovanje naših mladih prisutnih srednjoškolaca iz Gimnazije,Politehničke škole, Medicinske,Ekonomske iTehničke škole.

Niz merodavnih istraživanja omladinske populacije u Srbiji/Vojvodini pokazuje alarmantne rezultate po pitanju stavova mladih prema ideji ljudskih prava, manjinskih/ranjivih grupa i odnosa prema nasilju.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 1 nedelju
Komentara: 3
Pregleda: 2927

Povezano dešavanje

Povezane teme

Art Bioskop Lifka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.