Komentara: 18
Pregleda: 8701
Foto

Održana svečanost povodom završetka radova na adaptaciji OŠ "Sonja Marinković"

08.02.2018. u 16:13h
Izvor: Subotica.com
Održana svečanost povodom završetka radova na adaptaciji OŠ "Sonja Marinković"

Svečanom priredbom u OŠ „Sonja Marinković“ zvanično je obeležen završetak radova na adaptaciji školskog objekta. Svečanosti su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom, predstavnici Školske uprave Sombor, kao i direktori drugih gradskih škola.

Održana svečanost povodom završetka radova na adaptaciji OŠ "Sonja Marinković"

Školski objekat na Prozivci u proteklih nekoliko meseci dobio je potpuno novi izgled. Dotrajali prozori zamenjeni su novim, postavljeni su novi podovi, sanitarni čvorovi, kao i nova kanalizaciona i vodovodna mreža. U okviru adaptacije objekta, postavljena je nova izolacija i sve prostorije su okrečene, čime su po rečima direktora Škole, Pajice Bašića, stvoreni značajno bolji uslovi za izvođenje nastave.

- Izvršena je kompletna adaptacija da bi naša škola izgledala ovako kako danas izgleda. Nama je drago, kao i roditeljima i deci, da se nalazimo u jednom potpuno novom objektu, koji je izuzetno lep i prijatan za boravak, topao što je najbitnije, što daje mogućnost da se dalje radi kako treba i da se nastava obavlja u najboljim uslovima. Radimo na tome da školu opremamo, da nastavnički kadar bude dobar, radimo sa našom decom, a ovakve stvari su vrlo bitne – rekao je Bašić.

Održana svečanost povodom završetka radova na adaptaciji OŠ "Sonja Marinković"

Vrednost investicije, koju su zajednički obezbedili Grad Subotica i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije, je oko 50 miliona dinara. Gradonačelnik Bogdan Laban izrazio je zadovoljstvo što su radovi završeni u rekordnom roku i najavio da će lokalna samouprava nastaviti da podržava projekte, koji za cilj imaju obnavljanje školskih objekata.

- Pre samo godinu dana ovaj objekat obilazili smo sa ministrom Šarčevićem i danas se možemo pohvaliti da je ova naša izuzetno važna institucija, gde radimo na vaspitanju i obrazovanju naše dece, završena. Investicija je vredna oko 48 miliona dinara, a ove godine planiramo da završimo još jednu srednju školu. Grad Subotica nastavlja sa finansiranjem projektnih dokumentacija i učestvuje na konkursima, kako kod republike, tako i kod pokrajine. Nadamo se da ćemo i u ovoj godini imati šta da pokažemo. Samo u poslednje dve godine urađeno je više nego u prošloj deceniji - istakao je gradonačelnik, Bogdan Laban.

Održana svečanost povodom završetka radova na adaptaciji OŠ "Sonja Marinković"

Školu „Sonja Marinković“ trenutno pohađa oko 800 učenika, koji su raspoređeni u dva školska objekta.

Izvor: Subotica.com
Svečanost povodom završetka radova na adaptaciji zgrade škole Svečanost povodom završetka radova na adaptaciji zgrade škole Svečanost povodom završetka radova na adaptaciji zgrade škole Svečanost povodom završetka radova na adaptaciji zgrade škole Svečanost povodom završetka radova na adaptaciji zgrade škole Svečanost povodom završetka radova na adaptaciji zgrade škole Svečanost povodom završetka radova na adaptaciji zgrade škole Svečanost povodom završetka radova na adaptaciji zgrade škole
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 8701
Povezane teme

oš sonja marinković

bogdan laban

pajica bašić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.