Komentara: 2
Pregleda: 5263

Održana simulacija saobraćajne nesreće

25.04.2014. u 16:27h
Izvor: RTV Yueco
Na Stadionu malih sportova održana je simulacija saobraćajne nesreće.Organizator je Rotarakt klub, a učestvovali su aktivisti Crvenog Krsta, Saobraćajne policije, Vatrogasci, preduzeća “Pogrebno” i Hitne pomoći.
Održana simulacija saobraćajne nesreće

U okviru Evropske nedelje bezbednosti na putevima i ove godine organizovan je edukativni program za mlade o štetnosti alkohola i droga pod nazivom “Simulacija saobraćajne nesreće”.

Učenici srednjih škola imali su priliku da vide kakva saradnja postoji među svim učesnicima spašavanja i zbrinjavanja u slučaju saobraćajnog udesa.

Cilj akcije je da se ukaže mladima na opasnost na putevima u slučaju konzumiranja alkohola, droga, kao i značaj pravovremenog poziva u pomoć.

Održana simulacija saobraćajne nesreće

Od 2007. godine do danas smanjen je broj saobraćajnih nesreća. Prema podacima Policijske uprave u Subotici 2007. godine dogodilo se 429 saobraćajnih nesreća sa nastradalim licima, 22 sa poginulim.

2013. godine dogodilo se 263 saobraćajnih nesreća sa nastradalim licima, a 6 sa poginulim. U saobraćajnoj policiji kažu da je to za 50 odsto manje nego prošle godine za isti period.

Godišnje u svetu na putevima život izgubi preko 1,2 miliona ljudi, a dogodi se oko 39 miliona saobraćajnih udesa. S obzirom na to da svake godine pogine mnogo mladih ljudi, a često su uzrok droga i alkohol, projekat je prvenstveno namenjen uzrastu od 14 i više godina.

Izvor: RTV Yueco
Simulacija saobraćajne nesreće Simulacija saobraćajne nesreće Simulacija saobraćajne nesreće Simulacija saobraćajne nesreće Simulacija saobraćajne nesreće Simulacija saobraćajne nesreće Simulacija saobraćajne nesreće Simulacija saobraćajne nesreće
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 5263

Povezana vest

Povezane teme

crveni krst

simulacija saobraćajne nesreće

stadion malih sportova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.