Komentara: 3
Pregleda: 4212
Foto

Održana sednica Štaba za vanredne situacije

04.04.2019. u 14:06h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama Severnobačkog upravnog okruga održana je sednica povodom Operativog plana sprovođenja preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom području i šumskim požarima. Tom prilikom nadležni su apelovali na građane da se ponašaju odgovorno i da ne rizikuju širenje požara paljenjem vatre na otvorenom prostoru.
Održana sednica Štaba za vanredne situacije

Na današnjoj sednici razmatran je prvi korak usvojenog operativnog plana za zaštitu i spašavanje od u slučajevima požara, u situacijama koje izlaze iz okvira redovne zaštite. Tom prilikom apelovano je na javnost, kako građane pojedince tako i firme, da se uzdrže od paljenja vatre na prostorima koji mogu potencijalno da izazovu paljenje veće površine i ugroze živote drugih.

- Važno je podsetiti javnost da je duži niz godina na snazi Zakon po kojem je nedozvoljeno paljenje na otvorenom prostoru. Nažalost građani još uvek ne znaju da je zabranjeno paljenje strnjike, privatnih deponija i drugih ostataka, kao što je zabranjeno i izletnicima u šumi (tek 200 metara od ruba šume). - istakao je Dragi Vučković, načelnik Severnobačkog upravnog okruga i komandant okružnog štaba za vanredne situacije - Za sve one koji se ogluše o ovaj zakon, a kao posledica dođe do izbijanja požara u kojem moraju intervenisate vatrogasno-spasilačke službe, izdaje se prekršajna prijava, a ukoliko požar bude većih razmera i ugrozi živote može da bude u krivična prijava. Kao najblaža sankcija može da bude da oni za koje se osnovano utvrdi da su izazvali požar snose kompletne troškove intervencije vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Održana sednica Štaba za vanredne situacije

Nedavni primeri govore kako neodgovorno ponašanje građana može da dovede do fatalnih ishoda te nadležni upozoravaju da se ovoj temi mora pristupiti sa maksimalnom ozbiljnošću i da je odgovornost svih nas pojedinačno da učinimo sve da do takvih situacije ne dođe.

- Nema potrebe da se podsećamo da je vatra dobar sluga, a loš gospodar i da nam ne trebaju u zajednici dešavanja ovakvog tipa, pogotovo gde bi mogući ishod mogao biti gubljenje ljudskih života. - dodaje Vučković

Održana sednica Štaba za vanredne situacije

Tokom sednice kojoj su prisustvovali predstavnici hitnih službi, ali i dobrovoljnih vatrogasnih udruženja, gradskih organizacija koje su uključene u sistem civilne zaštite, razmatran je Akcioni plan i dati su predlozi da opštinski štabovi takođe naprave svoj operativni plan. Cilj sastanka je bio da se preduzmu sve mere kako bi se preventivno delovalo.

Izvor: Subotica.com
Sednica povodom Operativog plana sprovođenja preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom području i šumskim požarima Sednica povodom Operativog plana sprovođenja preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom području i šumskim požarima Sednica povodom Operativog plana sprovođenja preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom području i šumskim požarima Sednica povodom Operativog plana sprovođenja preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom području i šumskim požarima Sednica povodom Operativog plana sprovođenja preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom području i šumskim požarima Sednica povodom Operativog plana sprovođenja preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom području i šumskim požarima Sednica povodom Operativog plana sprovođenja preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom području i šumskim požarima Sednica povodom Operativog plana sprovođenja preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom području i šumskim požarima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 2 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 4212

Povezana vest

Povezane teme

požar

paljenje na otvorenom

dragi vučković

protivpožarna zaštita

paljenje vatre na otvorenom

sednica štaba za vanredne situacije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.