Komentara: 4
Pregleda: 3823

Održana radionica "Pokreni ulicu"

25.05.2013. u 20:26h
Izvor: RTV Yueco
U okviru drugog dana seminara „Grad između kulture, ekonomije i politike“ u ulici Petra Drapšina od 10 do 16 časova Neformalna grupa građana „Nasmeši se Subotici“ je organizovala radionicu pod nazivom: „Pokreni ulicu“ i vašaru rukotvorine „Art market“.
Održana radionica "Pokreni ulicu"

Seminar je finansijski pomogla mađarska fondacija „Telek Laszlo“, koja je nazvana po istaknutom mađarskom piscu, državniku i aristokrati, koji je i sam pokrenuo ideju o zaštiti graditeljskog nasleđa.

U ulici Petra Drapšina građani i stanari ulice,  studenti arhitekture, građevine i likovnog stvaralaštva zajedno su tražili rešenja za uređenju ulice, crtali  i zapisivati svoje ideje. Cilj je da se očuva i dopuni ovaj jedinstveni ambijent poznat.

Građani su imali priliku i da potpišu deklaracija „Spasimo Suboticu“ koja je doneta pre dve godine i od tada do danas dala dobre rezultate u očuvanju kulturnog nasleđa.

Organizator seminara je  Neformalne grupe građana „Nasmeši se Subotici“, a pod pokroviteljstvom Mađarske Fondacije „Teleki Laszlo“ i Direkcije za zaštitu kulturnog nasleđa, lokalne samouprave, Građevinskog fakulteta u Subotici i Mreže gradova secesije.Cilj seminara i radionice je upoznavanje građana sa dobrim primerima prakse u drugim gradovima Evrope na temu zaštite nepokretnog kulturnog nasleđa.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3823
Povezane teme

nasmeši se subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.