Komentara: 0
Pregleda: 2707
Foto

Održana promocija vodiča za hranu životinjskog porekla

18.10.2014. u 15:25h
Izvor: RTV Yueco
U organizaciji Akcionarskog društva "Tržnica" na Zelenoj pijaci u okviru Robne pijace Mali Bajmok prodavcima i proizvođačaima hrane podeljen je „Vodič za dobru proizvođačku i dobru higijensku praksu u proizvodnji hrane životinjskog porekla koja se prodaje na pijacama“. Vodič je u saradnji sa Upravom za veterinu Ministarstva poljoprivrede i životne sredine, pripremilo Poslovno udruženje “Pijace Srbije”.
Održana promocija vodiča za hranu životinjskog porekla

Vodič je  namenjen proizvođačima koji svoje proizvode plasiraju na pijacama, vašarima i manifestacijama, odnosno poljoprivrednim gazdinstvima koja se bave proizvodnjom domaće hrane u vlastitom domaćinstvu.

Cilj akcije je da se svim proizvođačima i prodavcima daju informacije o načinu primene dobre proizvođačke i dobre higijenske prakse, odnosno sertifikacije i registracije proizvoda životinjskog porekla, odnosno suhomesnatih proizvoda, mlečnih,  meda, testenine sa jajima i slično  pre njihovog puštanja u promet.

Održana promocija vodiča za hranu životinjskog porekla

Subjekti u poslovanju hranom su dužni da obezbede u svim fazama proizvodnje, prerade i prometa koji su pod njihovom kontrolom propisane uslove za kvalitete. Hrana može da nosi oznaku tradicionalnog naziva, imena porekla, kao i geografskog porekla.

Pripremu i štampu Vodiča su finansirale pijačne uprave, članovi Poslovnog udruženja „Pijace Srbije“, sa ciljem da ga besplatno podele svojim korisnicima uslugama u više od dvadeset gradova Srbije. Akcionarsko društvo "Tržnica" iz Subotice, kao jedan od osnivača Poslovnog udruženja "Pijace Srbije" se aktivno uključilo u ovu akciju.

Izvor: RTV Yueco
Promocija vodiča za hranu životinjskog porekla Promocija vodiča za hranu životinjskog porekla Promocija vodiča za hranu životinjskog porekla Promocija vodiča za hranu životinjskog porekla Promocija vodiča za hranu životinjskog porekla Promocija vodiča za hranu životinjskog porekla Promocija vodiča za hranu životinjskog porekla Promocija vodiča za hranu životinjskog porekla
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2707
Povezane teme

Tržnica Subotica

Buvljak

subotički Buvljak

savo duvnjak

branislav joka

pijace srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.