Komentara: 7
Pregleda: 4005

Održana promocija knjige "Srebrenički krug"

04.12.2015. u 14:36h
Izvor: Subotica.com
U Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava" sinoć je predstavljena knjiga "Srebrenički krug" novinara Dragana Vujičića.
Održana promocija knjige "Srebrenički krug"

Štivo, koje je za vrlo kratko vreme privuklo pažnju čitalaca svih generacija i naišlo na pozitivan odjek kritike, na jasan, dokumentima potkrepljen način skida veo laži i demistifikuje sve ono što se javnosti dve decenije serviralo iz kuhinje zapada.

Zbog čega se u razgovoru o Srebrenici najčešće licitira brojem žrtava, zašto nijedan Srbin nije prisustvovao sahranjivanju u masovnu grobnicu, zašto nema odgovora ko je naredio pogubljenje samo su neka od pitanja kojima se bavi knjiga o jednoj velikoj nesreći.

Održana promocija knjige "Srebrenički krug"

- O Srebrenici smo ozbiljnije počeli da razmišljamo u maju, kada je postojala opasnost da Savet bezbednosti donese rezoluciju i celom srpskom narodu stavi epitet genocidan – rekao je Dragan Vujičić subotičkoj publici. - Da se Srebrenica ne bi ponovila bombardovana je Jugoslavija, onda i Irak, Libija, pa Sirija. Na hiljade izbeglica je napustilo svoje domove, mnogi od njih su na putu ka miru i prošli kroz Suboticu, a svi su oni, na neki način deca Srebrenice.

Pored autora o knjizi su govorili i Stefan Karganović, prvi čovek Istojskog pokreta Srebrenica i istoričar Miloš Milojević.

Izvor: Subotica.com
Promocija knjige "Srebrenički krug" Promocija knjige "Srebrenički krug" Promocija knjige "Srebrenički krug" Promocija knjige "Srebrenički krug" Promocija knjige "Srebrenički krug" Promocija knjige "Srebrenički krug" Promocija knjige "Srebrenički krug" Promocija knjige "Srebrenički krug"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4005
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.