• Pregleda: 1324

Održana promocija knjige Slobodana Markovića

Promocija knjige "Zapisi s manitog jezera" autora Slobodana Markovića, održana je juče u Gradskoj biblioteci Subotica.
Održana promocija knjige Slobodana Markovića

Slobodan Marković, do sada poznat kao direktor Međunarodnog festivala pozorišta za decu, juče je predstavljen i kao autor knjige pesama "Zapisi s manitog jezera". Pesme su, kaže, nastajale celog života, još od gimnazijskih dana objavljivane su u mnogim časopisima, a konačno, one su sabrane u jednoj knjizi koja je svetlost dana ugledala još pre pet godina. Knjiga kroz mnogobrojne stihove donosi najdublje autorove emocije.

- Sve što je napisano, napisamo je iz mog bola, iz razgovora sa samim sobom. Nisam jedan od onih pesnika, ili da kažem spisatelja, koji bi mogao da napiše Odu radosti. Ne, to je pitanje mog nerva, senzibiliteta, razgovora s mojom dušom i to je utkano i napisano između ovih korica - istakao je  Marković.

Knjigu "Zapisi s manitog jezera" izdao je Prometej još 2012. godine, a do danas, ona je prevedena na ruski, bugarski i rumunski jezik.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

1
Dirli Odgovori
Kakvog jezera????
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.