Komentara: 0
Pregleda: 2108

Održana promocija knjige "Belinom trag" Divne Lulić Jovčić

13.11.2014. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
U čitaonici Gradske biblioteke održano je književno veče na kome je predstavljena druga zbirka poezije subotičke slikarke i pesnikine, u izdanju Udruženja balkanskih umetnika.
Održana promocija knjige "Belinom trag" Divne Lulić Jovčić

Pored autorke i voditelja programa Predraga Opalića, o knjizi je govorio književnik Simo B. Golubović, pročitan je predgovor Pere Zupca, a pesnički susret obogatila je gitara Zorana Damjanovića. Tokom večeri Anto Nikolić, umetnik iz Hrvatske, grafitom je ispunjavao belinu slikarskog papira.

- Puno mi je srce kada vidim u kolikom broju ste došli i trudiću se da što pre napišem novu knjigu, kako bi se što pre ovako lepo družili – pozdravila je prisutne Divan Lulić Jovčić. – Često se upotrebljava reč belina, ali je pitanje belina čega – papira, platna, snega, života uopste... Svaki novorođeni dan je beli list slikovnice koji treba sami da iscrtamo i obojimo za dušu i srce.

Uz poeziju, Divna Lulić Jovčić se bavi i slikarstvom pitanju, od ostalih umetnika  se razlikuje po tome što uvek slika na crnom papiru. Po njenim rečima, tako iz mraka izvlači na svetlost likove, a najčešće teme su joj portereti žena i konji.

- Najčešće je to žene u osami, ona ne tuguje, već je sabira svoju snagu. Konje, naročito njihov pogled, volim jer su simbol sigurnosti, stabilnosti, plemenitosti. Često se dešava da slikam svoje pesme, ali i u slikama ima poetičnosti, pastel i rime se stalno međusobno prepiliću. Trudim se da ne ličim ni nakoga, da budem svoja i nadam se da ću u tome istrajati – poručuje umetnica.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2108
Povezane teme
promocija knjige gradska biblioteka čitaonica čitaonica gradske biblioteke
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.