Komentara: 0
Pregleda: 2514
Foto

Održana promocija knjige "Belinom trag" Divne Lulić Jovčić

13.11.2014. u 16:22h
Izvor: Subotica.com
U čitaonici Gradske biblioteke održano je književno veče na kome je predstavljena druga zbirka poezije subotičke slikarke i pesnikine, u izdanju Udruženja balkanskih umetnika.
Održana promocija knjige "Belinom trag" Divne Lulić Jovčić

Pored autorke i voditelja programa Predraga Opalića, o knjizi je govorio književnik Simo B. Golubović, pročitan je predgovor Pere Zupca, a pesnički susret obogatila je gitara Zorana Damjanovića. Tokom večeri Anto Nikolić, umetnik iz Hrvatske, grafitom je ispunjavao belinu slikarskog papira.

- Puno mi je srce kada vidim u kolikom broju ste došli i trudiću se da što pre napišem novu knjigu, kako bi se što pre ovako lepo družili – pozdravila je prisutne Divan Lulić Jovčić. – Često se upotrebljava reč belina, ali je pitanje belina čega – papira, platna, snega, života uopste... Svaki novorođeni dan je beli list slikovnice koji treba sami da iscrtamo i obojimo za dušu i srce.

Uz poeziju, Divna Lulić Jovčić se bavi i slikarstvom pitanju, od ostalih umetnika  se razlikuje po tome što uvek slika na crnom papiru. Po njenim rečima, tako iz mraka izvlači na svetlost likove, a najčešće teme su joj portereti žena i konji.

- Najčešće je to žene u osami, ona ne tuguje, već je sabira svoju snagu. Konje, naročito njihov pogled, volim jer su simbol sigurnosti, stabilnosti, plemenitosti. Često se dešava da slikam svoje pesme, ali i u slikama ima poetičnosti, pastel i rime se stalno međusobno prepiliću. Trudim se da ne ličim ni nakoga, da budem svoja i nadam se da ću u tome istrajati – poručuje umetnica.

Izvor: Subotica.com
Promocija knjige "Belinom trag" Divne Lulić Jovčić Promocija knjige "Belinom trag" Divne Lulić Jovčić Promocija knjige "Belinom trag" Divne Lulić Jovčić Promocija knjige "Belinom trag" Divne Lulić Jovčić Promocija knjige "Belinom trag" Divne Lulić Jovčić Promocija knjige "Belinom trag" Divne Lulić Jovčić Promocija knjige "Belinom trag" Divne Lulić Jovčić Promocija knjige "Belinom trag" Divne Lulić Jovčić
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2514
Povezane teme

promocija knjige

gradska biblioteka

čitaonica

čitaonica gradske biblioteke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.