Komentara: 0
Pregleda: 1981
Foto

Održana priredba učenika povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu

13.11.2018. u 13:11h
Izvor: RTV Yueco
Povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, učenici OŠ "Matko Vuković", u petak su održali tradicionalnu priredbu u svečanoj sali Gimnazije "Svetozar Marković". U duhu stogodišnjice od završetka Velikog rata, ovogodišnja priredba bila je posvećena velikanima Prvog svetskog rata.
Održana priredba učenika povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu

Učenici OŠ "Matko Vuković" i ove godine ozbiljno su se pripremali za tradicionalnu priredbu povodom Dana primirja. Među učesnicima je bila i Ivana Ilin, koja drugu godinu zaredom učestvuje u programu. Kako kaže, ovogodišnja priredba je bila posebna s obzirom da je posvećena stogodišnjici od velike pobede u Prvom svetskom ratu.

- Mnogo mi se sviđa program, moji drugari su isto učestvovali i pevali su zaista divne pesme posvećene srpskom narodu. Jako sam srećna što sam našla vremena da prisustvujem i što sam imala tu čast da učestvujem - rekla je Ivana Ilin, učenica OŠ "Matko Vuković".

Održana priredba učenika povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu

U svečanosti su uživali učenici i zaposleni u OŠ "Matko Vuković", ali i veliki broj gostiju. Kroz monologe, recitacije i pesme učesnici su se potrudili da podsete prisutne na sve one koji su dali nemerljiv doprinos u borbi za slobodu.

- Svake godine se trudimo da naša priredba bude tematski obuhvaćena drugačijim sadržajem. Ove godine su u centru pažnje ličnosti koje su obeležile Veliki rat, stoga se pominju Milutin Milanković, Nikola Tesla, Ivo Andrić, ali i mnogi naši prijatelja iz sveta poput Arčibalda Rajsa, Flore Sens i svih onih koji su u teškim godinama rata bili sa nama - objasnila je Mirjana Stevanović, direktorka OŠ "Matko Vuković".

Održana priredba učenika povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu

Ove godine priredba je upriličena u saradnji sa Udruženjem Šumadinaca i Srba južnih regiona, a svoj doprinos učešćem dali su i članovi Dečijeg crkvenog hora "Emanuil".

Izvor: RTV Yueco
Priredba povodom 100 godina pobede u Prvom svetskom ratu Priredba povodom 100 godina pobede u Prvom svetskom ratu Priredba povodom 100 godina pobede u Prvom svetskom ratu Priredba povodom 100 godina pobede u Prvom svetskom ratu Priredba povodom 100 godina pobede u Prvom svetskom ratu Priredba povodom 100 godina pobede u Prvom svetskom ratu Priredba povodom 100 godina pobede u Prvom svetskom ratu Priredba povodom 100 godina pobede u Prvom svetskom ratu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1981
Povezane teme

Mirjana Stevanović

gimnazija svetozar marković

OŠ Matko Vuković

dan primirja

prvi svetski rat

priredba

dan primirja u prvom svetskom ratu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.