• Pregleda: 2593

Održana premijera Molijerovog "Mizantropa"

U Narodnom pozorištu, u petak, je premijerno izvedena predstava „Mizantrop“, rađena po istoimenom Molijerovom delu, u režiji Đurđe Tešić.
Održana premijera Molijerovog "Mizantropa"

Ova klasična komedija nastala je u sedamnaestom veku, i pisana je u stihu, te je zbog ovakvog načina pisanja rad na ovoj predstavi bio pravi izazov i za rediteljku i za glumce.

Rediteljka ističe kako su danas retke prilike da se režira neko klasično delo, te da je, iako se držala stiha, ova predstava obrađena na moderan način. Radnja komedije uvek je vezana za sudbinu glavnog junaka i njeno razrešenje.

Glumačkoj ekipi rad na ovoj predstavi predstavljao je veliki izazov, kako kažu, iako je komedija nastala u 17. veku, ona je primenljiva na svako doba i sva društva, jer licemerje i laž su svuda i uvek prisutni. Društvo licemernih, korumpiranih i ispraznih ljudi predstavlja zajednicu sa kojom se glavni junak ne miri.

Glavne uloge u predstavi poverene su Milanu Vejnoviću koji tumači lik Alsesta, potom Minji Peković i Srđanu Sekuliću. Za sve one koji su propustili premijerno izvođenje, predstavu „Mizantrop“ mogu pogledati već sutra na sceni Jadran od 19,30 časova.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

4
sima Odgovori
Pogledao predstavu. Prilično neubedljivo, zanatski veoma loše, usiljeno. Glumci se trude, ali rediteklja je potpuno podbacila. Jedna od predstava sa koje bih, da nisam sedeo u sredini, veoma rado otišao.
Maja Odgovori
Neobicno, interesantno, vredi pogledati!
Nikolaj Odgovori
zaboravili ste da sada idju debil-friendly prectave da bi kipica iz dimitrija tucovica mogla razumit sve
Safet Odgovori
Prilika za suboticane koji su ogromnom vecinom mizantropi da pogledaju ovu prestavu
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.