Komentara: 5
Pregleda: 3322
Foto

Održana premijera filma "Pica sa ananasom"

18.08.2023. u 10:39h
Izvor: Subotica.com
Kako sačuvati prave vrednosti, verovati u dobro, baviti se suštinom, realno sagledavati situacije i ljude oko sebe i koliko (ni)je teško biti srećan pokazao je film „Pica sa ananasom“, mladog subotičkog umetnika Stefana Oroveca.
Održana premijera filma "Pica sa ananasom"

U samo 40ak minuta Stefan Orovec, kome je ovo filmski debi, sažeo je toliko dubokih misli i osećanja, da je publika ostala bez daha i reči.

- Ideja je moja, ja sam napisao scenario, režirao i igrao u ovom filmu. Kako? Pa, ne znam ni sam. Ali, ovo je početak naše vizije jer u Subotici ne postoji nijedna produkcija koja snima filmove i serije a nama je cilj da to promenimo – kaže Orovec, inače diplomirani glumac. - Nije bilo teško da radimo, raspolagali smo budžetom vrednosti XL pice od 1800 dinara i puno, jako puno ljubavi. Imali smo želju da pokažemo svetu ono što mi mislimo da je bitno, a to je da kada mislimo da je sve crno, uvek postoje male, zaboravljene, ali jako bitne stvari, koje treba da se poštuju više nego što mislimo. Za mene lično je bio najveći izazov da režiram , ali tu sam se vodio rečima Kventina Tarantina da je najbolje uzeti neki svoj tekst i napraviti film ni od čega. Mislim da sam tu školu prošao.

Održana premijera filma "Pica sa ananasom"Posle subotičke premijere u okviru "Youth Jazz & Rock festivala" koji se od 18. do 20. avgusta održava na Paliću, film će posetiti festivale u Srbiji i Evropi.

Celu filmsku ekipu, sem glumice Jane Salamandić, čine mladi i talentovani subotički umetnici. Među njima je i Vladan Grbić, koji glumi vlasnika firme koja organizuje samoubistva.

Održana premijera filma "Pica sa ananasom"

- Ovo mi nije prvo filmsko iskustvo, ali mi je definitivno najdraže. Ova tema je drugačija, bavi se ozbiljnim temama u životu i drago mi je što sam deo toga – kaže Vladan.

Iako nije Subotičanka, glumica Jana Salamandić se sjajno uklopila sa ostatkom ekipe.

Održana premijera filma "Pica sa ananasom"- Stefan i ja smo klasići i zajednički rad nam nije stran, ali sada smo prvi put radili tako da on navodi na sve, da pratim njegovu ideju. Ovo je početak za mene I drago mi je da sam baš ovde počela. Znaju da nas plaše kako ćemo se snaći u ovom svetu, a ja sam ovde upoznala predivne ljude i imam tako lepo iskustvo i polaznu tačku da nemam nikakav strah gde god budem dalje išla – ističe Jana. – Moja uloga je bila misteriozna, morala sam da mislim i sakrijem njenu tajnu, da je odigram a da je ne otkrivam.

Izvor: Subotica.com
Premijera filma "Pica sa ananasom" Premijera filma "Pica sa ananasom" Premijera filma "Pica sa ananasom" Premijera filma "Pica sa ananasom" Premijera filma "Pica sa ananasom" Premijera filma "Pica sa ananasom" Premijera filma "Pica sa ananasom" Premijera filma "Pica sa ananasom"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 meseci i 2 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 3322
Povezane teme

bioskop abazija

premijera filma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.