Komentara: 3
Pregleda: 5189

Održana Noć muzeja u Subotici

16.05.2011. u 17:03h
Izvor: RTV Yueco
Održana Noć muzeja u Subotici

Noć muzeja održana je u subotu na više od 15 različitih lokacija u gradu. Ovo je bila dobra prilika da Subotičani konačno izađu iz svojih domova i obiđu neke od lokacija koje su obeležavale ovu noć. Gradilište pozorišta, Galerija Likovni susret i Gradski muzej, samo su neka od mesta koji su tokom subotnje večeri ugostili veliki broj sugrađana.

Odmah nakon svečanog otvaranja, u Gradskom muzeju nastala je gužva. Četiri izložbe, radionice, igraonice za decu i koncert bili su dovoljni razlog da okupe veliki broj subotičana. Zoltan Kujundžić oduševio se izložbom bicikala, kao i većina posetilaca. Osim standardnih bicikala, izložene su bile i dve drvene, koje su privukle najveću pažnju.

Zahvaljujući onim starijim subotičanima, koji su sačuvali stare tipove bicikala, Gradski muzej izložio je stare modele na jednom mestu.

Pozorište na gradilištu bila je još jedna kreativna manifestacija koju je posetio veliki broj Subotičana. Obilazak gradilišta sa turističkim vodičima, mogućnost učlanjenja u klub ljubitelja Narodnog pozorišta, samo su neki od događaja koju su organizovani. Najposećiniji događaj bio je program “Glumci za vas” gde su glumci pevali pesme iz predstava koje su na repertoaru Narodnog pozorišta. Iako su na gradilištu napravljen veoma kreativan performans, svi se slažu da bi naredne godine više voleli da ovu noć proslavljaju u završenom pozorištu.

Noć muzeja Subotica slike

Galerija Likovni susret takođe je imala nekoliko izložbi, ali je svakako najzvučnija bila izložba slika Milana Konjovića, pod nazivom “ritam šezdesetih”

Noć muzeja obeležena je i u gradskoj biblioteci, Galeriji Vinko Perčić, bioskopu Aleksandar Lifka, Otvorenom univerzitetu, kao i na mnogim drugim mestima.

Fotografije možete videti na sledećim linkovima:
Noć muzeja u Subotici
 #1
Noć muzeja u Subotici #2
Noć muzeja - Otvoreni univerzitet Subotica



Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5189
Povezane teme

noć muzeja

noć muzeja u subotici

noć muzeja slike

noć muzeja fotografije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.