Komentara: 1
Pregleda: 3657

Održana komemoracija Duji Runje

08.11.2011. u 16:20h
Izvor: RTV Yueco
Održana komemoracija Duji Runje

U svečanoj sali Hrvatskog kulturnog centra "Bunjevačko kolo" održan je komemorativni skup preminulom potpredsedniku Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i istaknutom članu hrvatske zajednice u republici Srbiji Duji Runje.

Na desetine telegrama u znak podrške i sa izjavama saučešća za porodicu, kao i hrvatske institucije u Subotici stiglo je od zvaničnika iz Srbije i Hrvatske. Oko 500 prijatelja, rodbine i kolega došlo je da se oprosti od čoveka koji je u Subotici započeo manifestaciju “Klincijada” i mnogo truda uložio u razvoj obrazovanja najmađih sugrađana.

Dujo Runje je preminuo u nedelju u ranim jutanjim satima, nakon kraće bolesti. Bio je član Izvršnog odbora Hrvatskog nacionalnog vijeća, pokrajinski poslanik, predsednik Upravnog odbora Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, te dugogodišnji aktivista u području obrazovanja. U svojim oproštajnim govorima govornici su istakli da je bio čovek od reči i dobar prijatelj. Sahranjen je na Bajskom groblju u 15 časova.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3657
Povezane teme

demokratski savez hrvata u vojvodini

preminuo Dujo Runje

dujo runje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.