• Pregleda: 1317

Održana jedriličarska regata "Berbanski dani 2014"

Na Palićkom jezeru za vikend, 13. i 14. septembra, u organizaciji Jedriličarskog kluba "Palić" održana je tradicionalna regata povodom dana Grada Subotice i praznika grožđa, Berbanskih dana, na kojoj je učestvovalo oko 60 takmičara iz cele Srbije. Domaći takmičari su ponovo dokazali da su najbolji na ovim prostorima i osvojili su pregršt pehara i medalja.
Održana jedriličarska regata "Berbanski dani 2014"

Pored najavljenih prilično nepovoljnih vremenskih uslova za održavanje takmičenja dobrom organizacijom domaćina u dva dana održano je šest jedrenja od predviđenih osam uz učešće šezdesetak takmičara iz čitave zemlje.

Treće jedrenje u subotu je zahvatio olujni vetar sa izuzetno jakom kišom koja davno nije viđena na našim prostorima ali su iskusni jedriličari i po takvim uslovima uspeli završiti trku u klasi "Finn" i "Laser" dok je za dečiju klasu "Optimist" trka prekinuta, a deca su bezbedno stigla u pristanište.

Sledeći dan je nastavljeno takmičenje u mnogo umerenijim uslovima. Nakon tri jedrenja u nedelju održano je proglašenje pobednika ispred pristaništa na Paliću.

Domaći takmičari su ponovo dokazali da su najbolji na ovim prostorima i osvojili su pregršt pehara i medalja.

U klasi optimist Kristina Boja je apsolutni pobednik u sve tri kategorije dok je Karolina Kalman kod devojčica do 12g. bila druga. U klasi "Finn" trijumf palićana: 1. Tihomir Zakić, 2. Atila Sabo, 3. Igor Ujvari, a 4. mesto pripalo je Atili Dubičancu. U klasi "Laser" zlatom se okitio Balint Furstner, a bronzu je osvojio Karolj Gergić.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.