Komentara: 3
Pregleda: 6587

Održana javna rasprava o jezeru Palić

14.12.2011. u 15:28h
Izvor: RTV Yueco
Održana javna rasprava o jezeru Palić

Na Otvorenom univerzitetu održana je javna rasprava o Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu čišćenja i remedijacije mulja iz jezera Palić koja se odnosi na izmuljavanje jezera. Studijom je predviđeno da celokupna investicija sanacije jezera Palić košta 10 miliona evra.

Cilj izrade Studije o proceni uticaja na životnu sredinu je ocena sadašnjeg stanja kvaliteta životne sredine na ispitivanom prostoru kao i procena eventualnih štetnih efekata na kvalitet životne sredine. Procena mogućih negativnih uticaja se daje kako u periodu izvođenja radova, tako i nakon realizacije.

Mere zaštite se definisane u cilju očuvanja kvaliteta životne sredine i redukovanja negativnih uticaja u prihvatljive okvire, a u skladu sa održivim razvojem šire društvene i prirodne zajednice na datom području.

Studiju je izradio Institut za vodoprivredu “Jaroslav Černi”, a na raspravi je bilo nekoliko primedbi koje će uvrstiti u dokument.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 6587
Povezane teme
Otvoreni univerzitet Subotica jezero palić izmuljavanje jezera Palić
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.