• Pregleda: 6504

Održana javna rasprava o jezeru Palić

Održana javna rasprava o jezeru Palić

Na Otvorenom univerzitetu održana je javna rasprava o Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu čišćenja i remedijacije mulja iz jezera Palić koja se odnosi na izmuljavanje jezera. Studijom je predviđeno da celokupna investicija sanacije jezera Palić košta 10 miliona evra.

Cilj izrade Studije o proceni uticaja na životnu sredinu je ocena sadašnjeg stanja kvaliteta životne sredine na ispitivanom prostoru kao i procena eventualnih štetnih efekata na kvalitet životne sredine. Procena mogućih negativnih uticaja se daje kako u periodu izvođenja radova, tako i nakon realizacije.

Mere zaštite se definisane u cilju očuvanja kvaliteta životne sredine i redukovanja negativnih uticaja u prihvatljive okvire, a u skladu sa održivim razvojem šire društvene i prirodne zajednice na datom području.

Studiju je izradio Institut za vodoprivredu “Jaroslav Černi”, a na raspravi je bilo nekoliko primedbi koje će uvrstiti u dokument.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

3
Sanda Odgovori
O javnoj raspravi se građanstvo izveštava onda kada je voz već prošao, da ne bi slučajno neko došao na tu javnu raspravu nepozvan, ukoliko se obavestimo na vreme pre održavanja, pa da se postavljaju "neprijatna" pitanja ljudima iz instituta Jaroslav Černi o honorarima kao i lokalnoj ministrici ekologije, magistru ekologije Suzani Dulić !
Pecaros Odgovori
Đubrad kapitalisticka,10 MILIONA EURA ZA CISCENJE!Ribe vec odavno nema u palicu,sem karasa druga vrsta nemoze ni da prezivi.Godisnje placamo 50 eura za dozvolu,a nema ribe nikakve,e subotico dokle se mozes spustiti.
clouseau Odgovori
Da, interesantna primedba - i ja sam bas nekoliko puta pomislio kako uvek doznajem za javne rasprave nakon sto su zavrsene :)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.