Komentara: 1
Pregleda: 1065

Održana izložba radova učenika Tehničke škole

01.12.2017. u 14:33h
Izvor: RTV Yueco
U okviru edukativnog programa izložbe "Karkatag: Mehanizmi ceremonije", u Savremenoj galeriji Subotica preksinoć je održana prezentacija radova učenika Tehničke škole "Ivan Sarić". U okviru izložbe, predstavljena su tri eksponata, koja oslikavaju vezu između tehnike i umetnosti.
Održana izložba radova učenika Tehničke škole

Publika je preksinoć imala priliku da vidi radove "Preklopiva origami kapija" autora Kristijana Berenjija i "Samohodni robot" Floriana Šandora. Prikazan je i rad pod nazivom "Plazma zvučnik" autora Bence Šuranjija, koji je za ovaj projekat dobio srebrnu medalju na Međunarodnom sajmu Inova mladi u Zagrebu.

- Plazma zvučnik radi na osnovu plazma stanja, koje se postiže visokim naponskim električnim lukom koji povećava temperaturu iznad 1.000 stepeni. Na osnovu toga, on stvara talase u vazduhu i proizvodi muziku - objasnio je Šuranji kako radi "Plazma zvučnik".

Uz asistenciju profesora, Šuranji i Emil Peić, pomoćnik direktora Tehničke škole "Ivan Sarić", demonstrurali su i ostale radove.

- Predstavili smo određene eksponate i njihovu prezentaciju upotpunili performansom, koji je definisao jednu kratku priču koja u novom svetlu pokazuje eksonate koji na neki način oslikavaju vezu između tehnike i umetnosti. Naši đaci su predstavili tri rada, od kojih se jedan odnosi na origami vrata, novu perspektivu i viđenje nečega što ne samo zatvara i ograđuje prostor, nego otvara nove horizonte i daje novo viđenje i moguća rešenja određenih ideja i stvari - rekao je Peić.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1065
Povezane teme

izložba

tehnička škola ivan sarić

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.