Komentara: 2
Pregleda: 2311

Održana izložba Likovne kolonije Bunjevačke matice

31.12.2018. u 17:09h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama Bunjevačke matice, u petak, održana je izložba slika, koje su nastale u likovnoj koloniji Bunjevačke matice.
Održana izložba Likovne kolonije Bunjevačke matice

Šesta po redu Likovna kolonija Bunjevačke matice, koja je održana 17. i 18. novembra na Paliću, okupila je 15 umetnika među kojima je bilo 12 slikara i 3 umetnice u tehnici slame.  Posle ove kolonije, zbirka Bunjevačke matice bogatija je za 15 slika.

- Svake godine brižljivo se trudimo da okupimo autore slika, mislim da smo svake godine sve bolji i bolji što se tiče kvaliteta rada. U odnosu na prošlu godinu ove godine bolji je kvalitet slika. Od samog početka sam u organizaciji kolonije, i nadam se da smo uspeli, Bunjevačka matica u svom vlasništu sada ima impozantan broj slika - rekao je predsednik Likovnog odbora Bunjevačke matice, Ivan Šarčević.

Održana izložba Likovne kolonije Bunjevačke matice

Ove godine likovna kolonija okupila je umetnike iz cele Srbije, što je, prema rečima predsednika Bunjevačke matice, Veljka Vojnića, još jedan dokaz da Bunjevačka matica postaje stožer kulturnih dešavanja u gradu.

- Bunjevačkoj matici je važno da bude stožer kulturnih dešavanja u Subotici, iz godine u godinu to dokazujemo i ova šesta likovna kolonija je najača do sada, što se vidi po radovima i slikarima koji su učestvovali. Pored slikara, učestvovale su i slamarke, jako nam je važno da održimo tradiciju slamarske tehnike, što je obeležje nas Bunjevaca u Subotici - istakao je Vojnić. - Pored 15 slika koje su poklonjene Bunjevačkoj matici, na koloniji je nastalo još 20 slika, a mi planiramo da ceo naš fundus slika, a i retkih knjiga u prvoj polovini sledeće godine izložimo, kako bi to videli građani Subotice.

Likovna kolonija  održana je, uz podršku Grada Subotica,  u okviru projekta “Žene za istoriju: Bunjevke i Srpkinje”. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2311
Povezane teme

bunjevačka matica

izložba slika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.