Komentara: 3
Pregleda: 2276

Održana 72. sednica Gradskog veća

17.04.2015. u 16:13h
Izvor: Radio Subotica
Juče je održana 72. sednica Gradskog veća sa koje će, izmedju ostalog, Skupštini grada biti upućen predlog Odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji grada, kao i izmene Odluke o ustanovljenju zvanja Počasni gradjanin i priznanja Pro urbe. Skupštini će biti upućeni i predlozi pograma monitoringa kvaliteta vazduha i buke u životnoj sredini na teritoriji grada od 1. jula ove do 30. juna 2016. godine, kao i izmene Programa poslovanja preduzeća "Čistoća i zelenilo". Na dnevnom redu Gradskog veća bio je i Amandman na predlog Odluke o auto–taksi prevozu.
Održana 72. sednica Gradskog veća

Gradsko veće uputiće Skupštini grada na razmatranje predlog Odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji grada. Odlukom se regulišu dužnosti gradskih organa, obrazovanje štaba za vanredne situacije, postavljanje poverenika i zamenika poverenika civilne zaštite u naseljenim mestima, formiranje jedinice civilne zaštite opšte namene, određivanje osposobljenih pravnih lica za zaštitu i spasavanje, finansiranje i druga pitanja iz oblasti civilne zaštite. Što se tiče formiranja jedinice civilne zaštite opšte namene, predloženo je da se u mesnim zajednicama koje imaju do 3 hiljade stanovnika formira jedan vod sa 30 obveznika civilne zaštite sa dva odeljenja po 15 obveznika, u mesnima zajednicama koje imaju od tri hiljade do 10 hiljada stanovnika, jedan vod sa 45 obveznika civilne zaštite, koji čine tri odeljenja sa 15 obveznika, a u mesnima zajednicama koje imaju više od 10 hiljada stanovnika– dva voda sa 45 obveznika civilne zaštite, svaki sa tri odeljenja po 15 obveznika. U sastav jedinica civilne zaštite opšte namene prvenstveno ulaze lica koja su bila na civilnom služenju vojnog roka.

Gradsko veće usvojilo je izmene Odluke o ustanovljenju zvanja Počasni građanin, priznanja Pro urbe i priznanja "Doktor Ferenc Bodrogvari", koje će uputiti Skupštini grada na konačno razmatranje. Predloženo je da se ubuduće, umesto dva, dodeljuje jedno zvanje Počasni građanin, i umesto šest, tri priznanja Pro urbe. U obrazloženju se navodi da će, s obzirom na značaj zvanja Počasni građanin, zvanje ostvariti svoju svrhu i smisao ako bude dodeljeno samo jednom – najzaslužnijem građaninu. Takođe, značaj priznanja Pro urbe će dobiti na kvalitetu, stručnosti i ozbiljnosti, ukoliko se dodele tri priznanja. Takođe su oblasti u kojima se dodeljuje priznanje "Doktor Ferenc Bodrogvari" proširene na pozorišnu i filmsku umetnost.

Gradsko veće usvojilo je predlog Rešenja o imenovanju Komisije za dodelu zvanja Počasni građanin i prizanja Pro urbe i "Doktor Ferenc Bodrogvari". U Komisiju za dodelu zvanja i priznanja predlažu se Tomislav Žigmanov, za predsednika, Đerđ Bucko, za zamenika predsednika, a za članove Edit Laslo, Čaba Paško, Nikola Milošević, Ana Ivanović i Nenad Ostojić. Komisija je stalno radno telo, koje se imenuje na mandatni period od dve godine.

Gradsko veće podnelo je Skupštini grada Amandman na predlog Odluke o auto–taksi prevozu. Amandman se odnosi na rok za podnošenja zahteva za dobijanje legitimacije. S obzirom na to da predlog Odluke o auto–taksi prevozu nije prošao skupštinsku proceduru, Amandmanom se predlaže da se rok, sa 30. aprila, pomeri na 31. maj 2015. godine.

Materijal sa održane sednice možete pogledati i preuzeti sa zvaničnog internet portala grada Subotice, http://subotica.rs/index/page/lg/sr/id/7530.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 1 nedelju
Komentara: 3
Pregleda: 2276
Povezane teme

sednica gradskog veća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.