Komentara: 7
Pregleda: 5384

Održana 47. sednica Gradskog veća

23.10.2014. u 19:29h
Izvor: Radio Subotica
Danas je održana 47. sednica Gradskog veća sa koje će Skupštini grada, izmedju ostalog, biti upućen Izveštaj o ostvarenju budžeta grada za prvih devet meseci ove godine, predlozi odluka o kućnom redu i o posebnoj naknadi za zaštitu i unapređivanje životne sredine, kao i Predlog pravilnika o subvencionisanju cena komunalnih usluga.
Održana 47. sednica Gradskog veća

Takođe, sa sednice Gradskog veća Skupštini grada se upućuje predlog Odluke o uslovima i načinu snadbevanja toplotnom energijom, kao i predlog Tarifnog sistema za obračun isporučene toplotne energije za tarifne kupce. Materijal sa sednice Gradskog veća objavljen je na zvaničnom sajtu grada.

Predloženom Odlukom o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom, koju Gradsko veće upućuje Skupštini na razmatranje, radi se usklađivanje sa zakonima o energetici, o efikasnom korišćenju energije i o zaštiti potrošača. Propisuju se uslovi i način obavljanja komunalne delatnosti, ko obavlja komunalnu delatnost, prava i obaveze, način obezbeđivanja kontinuiteta u snabdevanju toplotnom energijom, merenje isporučene toplotne energije, obračun i naplata, tarifni sistem, otkaz korišćenja toplotne energije, obustava isporuke i drugo. U kaznenim odredbama su predviđene kazne za propisane prekršaje. Predviđeno je da se Odluka primenjuje od 1. decembra ove godine.

Predloženim Tarifnim sistemom za obračun isporučene toplotne energije za tarifne kupce, koji Gradsko veće predlaže Skupštini grada, propisuju se grupe tarifnih kupaca, tarifni element i tarifni stavovi za obračun cene toplotne energije, kriterijumi i merila za određivanje cena toplotne energije. Kupci toplotne energije se po nameni korišćenja objekta razvrstavaju u grupe. U prvoj tarifnoj grupi je stambeni kupac i kupac koji je priključio svoj prostor za stanovanje i obavljanje poslovne delatnosti. U drugoj tarifnoj grupi je poslovni kupac u čijem poslovnom prostoru se obavlja administrativna ili komercijalna delatnost, u trećoj je poslovni kupac u vanprivredi, a u četvrtoj -vantarifnoj grupi, nalaze se kupci koji zaključuju ugovore po posebnim uslovima - kvalifikovani kupci.

Materijal sa održane sednice dostupan je na zvaničnog internet portalu grada Subotice,  na linku: http://subotica.rs/index/page/lg/sr/id/7530

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5384
Povezane teme

Grad Subotica

subotica info

sednica gradskog veća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.